iPhone 15 Pro má s AAA tituly problémy. Hry sotva udrží 30FPS
i Zdroj: Apple Inc.
Novinka iPhone 15 Pro má s AAA tituly problémy. Hry sotva udrží 30FPS

iPhone 15 Pro má s AAA tituly problémy. Hry sotva udrží 30FPS

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 11. 2023 17:00

Asi nikdo neočekával, že AAA tituly, které pomalu vycházejí na iPhone 15 Pro a nové iPady, budou konkurovat našlapaným PC sestavám a konzolím aktuální generace. Na stav a výkon se podívali specialisté, a zjistili, že v některých úsecích padají snímky i pod 20.

Reklama

Apple se nečekaně postaral z hlediska herního hardwaru letos možná o největší překvapení, když v září oznámil, že si na iPhone 15 Pro a nových iPadech zahrajeme nejnovější AAA tituly. Konkrétně pak vyjmenoval hry jako Resident Evil Village, Resident Evil 4 Remake, Death Stranding nebo Assassin's Creed Mirage. Jenže jakou budou mít kvalitu? Údajně stejnou jako konzolové verze, což se mimochodem nedávno potvrdilo, v nastavení her skutečně najdeme bohaté nastavení včetně ray-tracingu.

Všechno to zní až moc dobře, co myslíte? Jenže skutečnost je trochu jiná. Ano, hry si opravdu na telefonech a tabletech zahrajete, a dokonce vypadají velmi dobře, jenže problém přichází ve chvíli, kdy od nich čekáte 60FPS, popřípadě alespoň těch opravdu stabilních 30FPS. 

Na stav a výkon Resident Evil se podívali profesionálové z Digital Foundry, a vyzkoušeli rovnou jak verzi pro iPhone, tak iPad. Výsledek? Ano, ve hře skutečně narazíme na pasáže, kde lze dosáhnout až 50 snímků za sekundu, dost často se ale setkáte také s místy, kde vše padne i na pouhých 17.

Na celý jejich rozbor se mrkněte výše, ve videu popisují, jaké rozlišení a nastavení použili, a jak hodně se liší verze pro telefon a tablet.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama