Netflix Games Studio údajně kontaktovalo Rockstar Games. Prý žádají o licenci ke Grand Theft Auto
i Zdroj: Rockstar Games
Novinka Netflix Games Studio údajně kontaktovalo Rockstar Games. Prý žádají o licenci ke Grand Theft Auto

Netflix Games Studio údajně kontaktovalo Rockstar Games. Prý žádají o licenci ke Grand Theft Auto

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 10. 2023 19:00

Mobilní Grand Theft Auto pro předplatitele Netflixu? Společnost Netflix měla kontaktovat studio Rockstar Games, kde si chce vyžádat práva ke značce GTA. Se zprávou přišel americký důvěryhodný deník. Nechá si Rockstar sáhnout na svůj klenot?

Reklama

Myslím, že celý svět pomalu vyhlíží další díl plnohodnotného pokračování série Grand Theft Auto. K jeho odhalení má dojít v rámci několika týdnů, poslední zpráva zmiňuje 26. října. Co všechno bychom v GTA 6 mohli vidět jsme naposled sepsali před pár hodinami.

Nemuselo by ale jít o jediné GTA, na kterém se bude pracovat. Americký deník The Wall Street Journal přišel s informací, že společnost Netflix kontaktovala studio Rockstar Games, kde se pokouší získat práva ke značce Grand Theft Auto. Nemělo by se jednat o seriál či film, ale mobilní videohru, kterou bychom našli v nabídce v rámci předplatného. Netflix tím jasně dokazuje, jak obrovský zájem, zapojit se do herního průmyslu skutečně má. 

Netflix Games Studio, jak již dříve avizovalo, se chce zaměřit na vývoj her mnohem více, než kdy dříve. Vše odstartovalo už v roce 2021, avšak ne příliš šťastně. Lidé prakticky neprojevili zájem - do hraní se pustilo pouhé 1 procento z celé komunity, přičemž se v tu dobu jednalo o zhruba 220 milionů předplatitelů. Pravděpodobně za to ale mohla opravdu nelákavá nabídka v podobě menších hříček.

Ze starších zpráv pak víme, že v Netflix údajně pracují na herní adaptaci podle Black Mirror, Squid Game nebo Wednesday. Zapomenout pak nesmíme na spekulace z listopadu minulého roku. Netflix prý pracuje na velkém AAA titulu, který má vznikat v Unreal Engine 5.

Šéf God of War se přidal k vývojářskému týmu Netflix, kde bude pracovat na AAA hře
i Zdroj: Spite.cz

Šéf God of War se přidal k vývojářskému týmu Netflix, kde bude pracovat na AAA hře

Potvrzeno, Netflix Games Studio skutečně pracuje na velké AAA hře, oficiálně to prozradil Raf Grassetti, který dříve působil…

2. 6. 2023 08:00

Zda se zpráva zakládá na skutečnosti, nám nyní nikdo nepotvrdí, každopádně otázka na vás. Jak by se vám líbilo GTA na mobilní zařízení? Povolí to Rockckstar Games nebo si na tuhle slavnou značku nenechají sáhnout? A má vůbec šanci Netflix takovou hru vytvořit? Dejte nám vědět do komentářů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama