Britská policie zatkla mladíka podezřelého z hackingu GTA 6
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Britská policie zatkla mladíka podezřelého z hackingu GTA 6

Britská policie zatkla mladíka podezřelého z hackingu GTA 6

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

25. 9. 2022 14:54

Zdá se, že hledání hackera, který stojí za nabouráním se do systému Rockstar Games, policii teprvalo příliš dlouho.

Reklama

Jsme si jistí, že Vám neunikla týden stará informace, kdy celý svět řešil uniklé gameplay záběry ze stále nepředstaveného Grand Theft Auto 6. O velký poprask se postaral údajně 18 letý hacker, který se měl nabourat do systému společnosti Rockstar Games, kde se dostal až k rozpracované verzi hry a zdrojovému kódu GTA 6 a GTA 5. Jako důkaz na internetu zveřejnil 3GB gameplay záběrů a část zdrojového kódu hry.

Komunikoval především na GTA Forum pod přezdívkou " Tea Pot ", tvrdil, že mu je 18 a po společnosti Take-Two požaduje desítky tisíc dolarů, nebo zveřejní další gameplay záběry a prodá zdrojový kód na internetu. Jeho častá komunikace ho ale pravěpodobně prozradila. Do hledání mladého hackera se nepustila jen FBI, ale také další hackeři, kterým se podařilo zjistit celé jméno i bydliště. 

A netrvalo to dlouho a mladého hackera měla zatknout britská policie v Oxfordshire. Ta zjistila, že jde o teprve 17letého kluka, který údajně spolupracuje s hackerskou skupinou Lapsus$, ta se před pár měsíci nabourala také do systému Uber, a dříve do NVIDIA nebo Samsung. Bude teď velmi zajímavé sledovat, co bude dál, mladý hacker totiž poškodil firmu Take-Two klidně o miliony dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama