Rockstaru byly ukradeny záběry i zdrojový kód z GTA 6
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Rockstaru byly ukradeny záběry i zdrojový kód z GTA 6

Rockstaru byly ukradeny záběry i zdrojový kód z GTA 6

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

18. 9. 2022 17:41

Ačkoliv to na první pohled vypadalo jako něčí vtípek, opak je pravdou. Rockstar Games se potýká s masivním únikem dat.

Reklama

Dnes ráno se po internetu začala šířit informace o tom, že Rockstaru unikla videa, které zachycují očekávané Grand Theft Auto 6 v rané fázi vývoje. Informaci však nešlo potvrdil a záběry, kterých bylo překvapivě hodně, vypadaly spíše jako staré GTA 5, jen s modifikacemi. Podobných žertíků, že jde o GTA 6 bylo v minulosti několik, přesto se čekalo, co z toho bude.

Na scénu o několik hodin později přispěchal novinář Jason Schreier, který potvrdil, že záběry jsou pravé a prakticky potvrzují jeho tvrzení ze začátku roku, kdy oznámil, že nové GTA nás vezme do oblíbeného Vice City a nabídne dva protagonisty, z toho jedna bude žena. A že jde o skutečně GTA 6 již potvrdilo i vydavatelství Take-Two, které videa maže po celém internetu. Nám se jedno video podařilo zachránit, máte jej výše.

Kde se ale záběry vzaly? Leaker tvrdí, že hacknutím Rockstaru získal jak hratelnou, zkušební verzi GTA 6, tak část zdrojového kódu hry, což může být pro R* obrovskou ránou. Jisté je, že firma jako Take-Two po leakerovi půjde a rozhodně mu tento masivní únik dat tolerovat nebude, firmu totiž mohl poškodit klidně o desítky milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama