Hackeři zjistili jméno a bydliště člověka, který vydírá Rockstar skrze GTA 6
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Hackeři zjistili jméno a bydliště člověka, který vydírá Rockstar skrze GTA 6

Hackeři zjistili jméno a bydliště člověka, který vydírá Rockstar skrze GTA 6

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 9. 2022 06:50

Mladý hacker si zřejmě neuvědomil, do čeho se pustil. Vydírání společnosti Rockstar Games se mu rozhodně nevyplatí.

Reklama

Od neděle se prakticky neřeší nic jiného, než masiví únik dat ze společnosti Rockstar Games, ke kterému se přihlásil 18 letý hacker pod přezdívkou "Tea Pot". Ten se skrze pravděpodobně špatné bezpečnostní systémy Rockstaru dostal k rozpracované verzi GTA 6, včetně zdrojového kódu hry, takové situace jsou po vývojářská studia doslova noční můrou.

Že jde skutečně o velmi rané záběry potvrdil novinář Jason Schreier, a před pár hodinami také oficiálně studio Rockstar Games, které na sociálních sítích uvedlo, že velký únik informací neohrozí vývoj a vývojáři nadále naplno pracují na novém projektu "myšleno GTA 6", v dopise fanouškům pak děkují za podporu a slibují, že již brzy odhalí nové Grand Theft Auto tak, jak bylo v plánu.

Jak jsme již také psali v pondělí, hacker již byl v kontaktu s vydavatelstvím Take-Two, po kterém požadoval desetitisíce dolarů, jinak zveřejní další záběry a ukradený zdrojový kód prodá. Mladý, údajně 18 letý hacker ale pravděpodobně nevěděl, jak velkého průšvihu se dopouští, na "Tea Pot" se zaměřili další hackeři, kterým se podařilo nejprve lokalizovat přibližné bydliště, později se jim mělo podařit zjistit také celé jméno útočníka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama