Hacker, který odcizil kód GTA 6 a rozpracovanou verzi hry, vydírá Rockstar Games
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Hacker, který odcizil kód GTA 6 a rozpracovanou verzi hry, vydírá Rockstar Games

Hacker, který odcizil kód GTA 6 a rozpracovanou verzi hry, vydírá Rockstar Games

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 9. 2022 12:05

Kauza, kdy došlo k masivnímu úniku dat z Rockstaru neutichá, mladý hacker vydírá a požaduje peníze. Co všechno o kauze víme?

Reklama

Je to již více než 24 hodin, co se na internetu objevil masivní únik gameplay záběrů z rozpracované verze Grand Theft Auto 6. Jejich pravost již byla potvrzena, a škody, které udělal hacker jsou obrovské. Každopádně nešlo pouze o únik pár gameplay záběrů, jako tomu občas bývá u i jiných velkých společností, zde se hacker dostal k mnohem více, než jen záběrům a rozpracované verzi, tvrdí, že má i zdrojový kód hry.

Vydavatelství Take-Two je již s hackerem, který vystupuje pod nickem " Tea Pot " v kontaktu, údajně 18 letý chlapec se firmu snaží vydírat a požaduje desetitisíce dolarů, nebo zdrojový kód zveřejní či prodá na internetu. Vyhrožuje také, že ukáže další gameplay záběry. Jak pokračuje jejich diskuze není jasné, nicméně jisté je, že vydavatelství po mladém hackerovi pátrá.

Tea Pot se nezviditelnil pouze tím, že se dokázal hacknout do Rockstar Games, před nějakou dobou se mu to podařilo také u společnosti Uber, kde se dostal až tak daleko přes "bezpečnostní" systémy, že si ve firmě mohl dělat prakticky co chtěl. Sám hacker o sobě tvrdí, že je nadšencem do hackování a bezpečnostních systémů na internetu.

Níže ještě uniklé gameplay záběry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama