Pozastavený vývoj Star Wars: KOTOR Remake má pokračovat, jen co Saber opustí Embracer Group
i Zdroj: Saber Interactive
Star Wars: KOTOR Novinka Pozastavený vývoj Star Wars: KOTOR Remake má pokračovat, jen co Saber opustí Embracer Group

Pozastavený vývoj Star Wars: KOTOR Remake má pokračovat, jen co Saber opustí Embracer Group

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

3. 3. 2024 12:00

Objevují se zprávy, že společnost Saber Interactive brzy opustí Embracer Group. V jejich plánu je prý pak pokračovat ve vývoji Star Wars: Knights of the Old Republic Remake.

Reklama

Pracuje se na dříve oznámeném Star Wars: Knights of the Old Republic Remake nebo byl vývoj přerušen? O tom se spekuluje minimálně poslední rok, kdy k tomu nahrávaly nejrůznější okolnosti. První problémy však přišly relativně brzy, a to hned rok po oznámení remaku. Původnímu vývojářskému studiu Aspryr se příliš nedařilo a tak vydavatelství Lucasfilm přišlo se změnou, remaku se chopí studio Saber, které stojí například za hrami jako World War Z nebo Evil Dead: The Game.

Bohužel ani změna nezaručila bezproblémový vývoj a od září minulého roku se mluví o zrušení celého projektu. Tuto informaci později potvrdil i důvěryhodný insider Jeff Grubb, který ji doslova označil jako “mrtvou”. Vše ale nakonec může skončit dobře.

Důvěryhodný novinář Jason Schreier přišel s informací, že Saber Interactive po vyplacení sám sebe (mluví se o 500 milionech dolarů), odejde z holdingové společnosti Embracer Group, kde se poslední měsíce ruší jeden projekt za druhým a masivně se propouští. Údajně po vyřešení těchto záležitostí by se mělo nadále pokračovat v očekávaném vývoji remaku.

My doufáme, že vše dopadne dobře a “nové” Knights of the Old Republic dorazí tak, jak jej dlouho očekáváme. Bohužel, všemi těmito okolnostmi dojde zaručeně o velké zpoždění, hru bychom tak neočekávali dříve než v roce 2027.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama