Bobby Kotick by rád koupil TikTok, vyjít ho může na stovky miliard dolarů
i Zdroj: Spite.cz / Copilot
Novinka Bobby Kotick by rád koupil TikTok, vyjít ho může na stovky miliard dolarů

Bobby Kotick by rád koupil TikTok, vyjít ho může na stovky miliard dolarů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

12. 3. 2024 11:45

Bude brzy oblíbená sociální síť TikTok patřit Americe? Bobby Kotick údajně hledá partnery, se kterými by se do obrovské akvizice pustil. V opačném případě může Amerika o přístup k TikToku úplně přijít.

Reklama

Sociální síť TikTok, pro některé místo, kde denně i několik hodin lidé sledují své oblíbené umělce, ale ve velkém zde najdeme také pořádný bizár, má ale také přezdívku “nejtoxičtější síť vůbec”. Nicméně existují obavy o způsob, jakým TikTok sbírá a zpracovává osobní údaje uživatelů, zejména mladistvých, a jak tyto údaje mohou být využity pro reklamní účely nebo sdíleny s vládami či subjekty, které mají bezpečnostní rizika. Některé vlády kritizují TikTok za údajnou cenzuru obsahu, zejména pokud jde o politicky citlivá témata nebo vyjádření názorů, které jsou v rozporu s oficiální linií vlády. Aby také ne, však TikTok patří čínské společnosti, která dokonale nahrává čínské vládě.

Bobby Kotick definitivně opouští Activision Blizzard
i Zdroj: Spite.cz ©

Bobby Kotick definitivně opouští Activision Blizzard

Bobby Kotick se loučí se společností Activision Blizzard, kterou vedl posledních zhruba 33 let. Jeho mise skončí na samém…

21. 12. 2023 08:00

Samozřejmě, ostatní země nejsou spokojené s tím, jak se to vyvíjí, a proto se snaží zasáhnout. Brzy by se toto omezení mohlo rozšířit i na Spojené státy. Ty plánují změny, které by vedly k nedostupnosti TikToku v této zemi, kde je aktuálně přibližně 170 milionů účtů. Tento krok by mohl nastat během následujících šesti měsíců. Jak udržet TikTok pro všechny s jistotou, že se data nedostanou Číně? Jedině vše poctivě koupit.

Koupí Bobby Kotick TikTok?

Amerického podnikatele Bobbyho Koticka (61) dnes můžeme znát především jako bývalého majitele společnosti Activision Blizzard, kde působil dlouhých 33 let a výrazně se podepsal pod herní průmysl. AB opustil na konci roku 2023, kdy společnost převzal gigant Microsoft, jenž na jeho místo dosadil své lidi.

Reddit bude prodávat uživatelský obsah umělé inteligenci za 60 milionů dolarů ročně
i Zdroj: Spite.cz / Copilot

Reddit bude prodávat uživatelský obsah umělé inteligenci za 60 milionů dolarů ročně

Stále populárnější sociální síť Reddit měla uzavřít obchod, díky kterému si ročně přijde na 1,5 miliardy korun. A to výměnou…

20. 2. 2024 14:00

Bobby Kotick na mediální finanční konferenci společnosti Allen & Company minulý týden prý navrhl myšlenku partnerství pro případný nákup TikToku společně se skupinou investorů. Tato skupina zahrnovala i Sama Altmana, generálního ředitele společnosti OpenAI. Kotick zřejmě viděl potenciál v tom, že Altmanova společnost by mohla využít TikTok k tréninku svých modelů umělé inteligence.

Nákup takové sítě samozřejmě nebude vůbec levný. Podle serveru The Wall Street Journal by mohlo jít až o stovky miliard dolarů. Jaký názor na toto všechno máte vy? Máte z TikToku obavy nebo je vám jedno, co se děje v zákulisí? Je samozřejmě známé, že podobné čínské společnosti sbírají data uživatelů a bez našeho vědomí s nimi pracují dál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama