Reddit bude prodávat uživatelský obsah umělé inteligenci za 60 milionů dolarů ročně
i Zdroj: Spite.cz / Copilot
Novinka Reddit bude prodávat uživatelský obsah umělé inteligenci za 60 milionů dolarů ročně

Reddit bude prodávat uživatelský obsah umělé inteligenci za 60 milionů dolarů ročně

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 2. 2024 14:00

Stále populárnější sociální síť Reddit měla uzavřít obchod, díky kterému si ročně přijde na 1,5 miliardy korun. A to výměnou za obsah z celé sítě. Je nutné mít obavy?

Reklama

Sociální síť Reddit měla uzavřít velký a strategický obchod, díky kterému každý rok získá 60 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 1,5 miliardy Kč, a to výměnou za informace, které lidé přinášejí do jednotlivých vláken. Obchod měl být uzavřen s nejmenovanou společností, která se věnuje umělé inteligenci (že by OpenAI, do které Microsoft věnuje miliardy dolarů?). To se snad brzy dozvíme. A jaký je cíl toho všeho? Samozřejmě dát AI další informace a tím ji nadále rozvíjet, což je na jednu stranu velkým přínosem i pro běžné uživatele, jako jsme my. Navíc si tím Reddit přijde na obrovský balík peněz.

Soukromí uživatelů

Nutno samozřejmě podotknout, že Reddit bude prodávat pouze obsah, který všichni veřejně vidíme ve vláknech. S našimi soukromými informacemi (email, telefon atd.) by se obchodovat nemělo. Jak tuto informaci vnímáte vy, jako běžní uživatelé internetu nebo základních verzí AI? Budeme rádi, když nám dáte vědět.

Co je Reddit

Reddit je sociální síť (forum) založená na komunitách, kde uživatelé sdílejí obsah, diskutují a hlasují o příspěvcích v různých tematických sekcích zvaných “subreddity”. Najdete zde prakticky každé odvětví, od příspěvků o videohrách, hudbě, jednotlivých známých osobností apod. Reddit každý měsíc navštíví více než 1 miliarda lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama