Vývoj hitu Palworld trval zhruba 3 roky, a vyšel na 6.7 milionu dolarů
i Zdroj: Pocketair
Palworld Novinka Vývoj hitu Palworld trval zhruba 3 roky, a vyšel na 6.7 milionu dolarů

Vývoj hitu Palworld trval zhruba 3 roky, a vyšel na 6.7 milionu dolarů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

1. 2. 2024 12:00

Palworld nabízí obrovské množství funkcí, ale žádná z nich nebyla implementována, a veškerá grafika je ve stavu provizorního materiálu, prozradil šéf studia Pocketair.

Reklama

Palworld, aktuálně největší hit, který dobyl první příčky jak Steamu, tak Xboxu. Součet všech hráčů je aktuálně zhruba 10 milionů, což je pro tak malé studio jako je Pocketair, absolutní vítezství, vrchol, ve který jistě nikdo nedoufal. Hra se chytla, a i přes kontroverzi a některé negativní ohlasy typu “čistá kopírka Pokémon”, patří mezi nejpopulárnější tituly současnosti.

Šéf japonského studia Pocketair se rozpovídal a prozradil něco o plánech, rozpočtu a celkovém vývoji. Když se před třemi lety řešilo, jakou hru připravit, chystalo se něco menšího, co do roka od zahájení vývoje vyjde. Navíc nebylo příliš finančních prostředků, ani lidí. Plány se po čase přehodnotily, studio si nabralo půjčky, zaměstnalo desítky lidí a odstartoval vývoji Palworld. Podle oficiální informace, vývoj hry vyšel na 6,7 milionu dolarů, což je v přepočtu zhruba 150 milionů korun (1 miliarda Jenů).

V tuto chvíli máme dva týmy, většina se věnuje Palworld, pár lidí se pak stará o hru Craftopia, která je stále v předběžném přístupu,” informuje. Craftopia je v early access již čtvrtým rokem a bohužel ji příliš šancí v brzké době na verzi 1.0 nedáváme, Palworld aktuálně dostane absolutní prioritu, důležité je nepřijít o všechny ty hráče.

"V tuto chvíli je to jen hra, kde můžete střílet ze zbraní a chytat nepřátele.
Ve skutečnosti má Palworld obrovské množství funkcí, ale žádná z nich nebyla implementována, a veškerá grafika je ve stavu provizorního materiálu."

Palworld je sólo/multiplayerová hra o přežití s otevřeným světem, kterou vyvinulo a vydalo jappnské studio Pocketpair. Hráči v ní bojují, farmaří, staví a spolupracují s tajemnými bytostmi nazývanými “Pals” (alternativa pokémonů). Hra je dostupná na platformě Steam a byla vydána v předběžném přístupu 18. ledna 2024.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama