Vývoj Elex 3 byl pravděpodobně zrušen, Piranha Bytes prý končí
i Zdroj: Piranha Bytes
Elex 3 Novinka Vývoj Elex 3 byl pravděpodobně zrušen, Piranha Bytes prý končí

Vývoj Elex 3 byl pravděpodobně zrušen, Piranha Bytes prý končí

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

18. 1. 2024 07:00

Internetem koluje informace, že studio Piranha Bytes, které stojí za sérií Gothic, končí. A s ním i neoznámený Elex 3. Vše v důsledku šetření financí holdingové společnosti Embracer Group.

Reklama

Rok 2023 nebyl pro některá studia a společnosti zrovna přívětivý. Ve spoustě případech se masivně propouštělo. Zmínit můžeme například Twitch, Discord, Microsoft, ale především švédskou holdingovou společnost Embracer Group, pod kterou spadá třeba THQ Nordic. Skupina Embracer přicházela v posledních letech o obrovské příjmy, v posledním čtvrtletí až o 500 milionů. Nezbývalo tak, než zrušit některé připravované projekty a dokonce zavřít i známá studia.

Embracer Group zavírá studia a ruší některé projekty. Jak se to dotkne nového Tomb Raider?
i Zdroj: Crystal Dynamics

Embracer Group zavírá studia a ruší některé projekty. Jak se to dotkne nového Tomb Raider?

Když vedení společnosti Embracer Group oznámilo propouštění a rušení rozpracovaných projektů, hráči měli obavy o nový Tomb…

22. 6. 2023 06:17

Dotkne se masivní propouštění v Embracer Group také studia Piranha Bytes? Internetem koluje informace, že studio Piranha Bytes končí, a s největší pravděpodobností i vývoj neoznámené RPG hry Elex 3. To by pravděpodobně znamenalo konec také dalších sérií, jako Risen nebo Gothic. Naštěstí se to netýká Gothic Remake, na kterém už roky pracují v Alkimia Interactive. S informacemi přišli všímaví fanoušci, kteří si všimli podezřele neaktivního YouTube kanálu PB. Navíc z finanční zprávy zmizel projekt WIKI6, což měl být právě Elex 3. Podezřele chudá je i oficiální stránka studia. Co je na tom pravdy se nejspíš brzy dozvíme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama