Češtiny do her Starfield Novinka Starfield dostane českou lokalizaci. Oznámil ji přímo český distributor Cenega

Starfield dostane českou lokalizaci. Oznámil ji přímo český distributor Cenega

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

1. 9. 2023 07:00

Vesmírné RPG Starfield by přeci jen mohlo dostat českou lokalizaci. Zaslouží se za ni tým zhruba 13 překladatelů z Prekladyher.eu. Je však nutné počítat s tím, že takový překlad může trvat klidně i několik let. A co ta od AI, bude?

Reklama

Starfield vychází už za pouhých 5 dnů, nicméně už dnes můžeme nahlédnout na první recenze, které jasně naznačují, co od hry očekávat. Báli jste se průšvihu nebo velkých nedostatků? Nemusíte, Starfield sbírá velmi kladná hodnocení a podle většiny recenzentů, to vypadá, že co Bethesda naslibovala, to dostaneme - a k tomu ještě něco navíc. Bohužel pro naše hráče se jeden nedostatek objevil - absence české lokalizace, která by se zrovna u takto gigantické hry rozhodně hodila.

Proč Starfield nedostane češtinu? Překlad by totiž trval klidně 5 let
i Zdroj: Spite.cz

Proč Starfield nedostane češtinu? Překlad by totiž trval klidně 5 let

Český překladatel Filip "Aleth" Ženíšek na Twitteru vysvětlil, proč Starfield pravděpodobně nikdy nedostane češtinu.

17. 10. 2022 18:14

Češtiny se ale přeci jen nakonec dočkáme. Překlad oznámil český distributor hry, Cenega. Lokalizaci připraví tým Překladyher.eu. Práce na překladu odstartují ihned po vydání hry, 6. září 2023 a ze startu se účastní zhruba 13 lidí. Kdy ji očekávat? Vzhledem k obrovskému množství dialogů a nejrůznějších popisků, dorazí nejdříve za několik let. Pokud se vám ale nechce čekat, předpokládáme, že se v nejbližší době objeví AI překlad - jeden takový již oznámil například Pařanský ráj.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama