Second Extinction končí už v předběžném přístupu. Hra si nedokázala najít dostatečný počet hráčů
i Zdroj: Systemic Reaction
Second Extinction Novinka Second Extinction končí už v předběžném přístupu. Hra si nedokázala najít dostatečný počet hráčů

Second Extinction končí už v předběžném přístupu. Hra si nedokázala najít dostatečný počet hráčů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

17. 10. 2023 08:30

Second Extinction se plné verze nikdy nedočká. Studio Systemic Reaction (člen Avalanche Studios Group) oznámilo ukončení podpory. Důvodem je fakt, že hra je prakticky mrtvá. Například na PC serverech najdeme maximálně 15 lidí za den. K vypnutí serverů dojde v roce 2024.

Reklama

Jsou to zhruba tři roky, co byla oznámena a později spuštěna early access verze hry Second Extinction. Šlo o první projekt nově složeného studia Systemic Reaction (člen Avalanche Studios Group), ten ale prakticky od začátku bojuje s velmi nízkým počtem aktivních hráčů. Second Extinction pak nepomohl ani fakt, že jej studio hned dvakrát rozdávalo zdarma, naposled v rámci Epic Games Store v dubnu letošního roku. Ačkoliv to mírně pomohlo, dnes ve hře narazíme maximálně na 5 lidí, což se dá doslova považovat za mrtvou hru.

Studiu tak už nezbývala jiná možnost, než vývoj ukončit a dále do hry neinvestovat. V nejbližší době pak zmizí z obchodů, každopádně pro hráče, kteří si hru stihli aktivovat, se nic - aspoň prozatím, nemění. K definitivnímu vypnutí serverů dojde v průběhu roku 2024.

Po důkladném zvážení a prozkoumání, co pro nás bude nejlepší, jsme učinili těžké rozhodnutí ukončit aktivní vývoj Second Extinction.

“Velká mapa. Velcí dinosauři. Velké zbraně. S přáteli budete čelit neustále se měnící hrozbě. Second Extinction je online střílečka z pohledu první osoby v boji s pravěkými zvířaty.” Píše se v popisku hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama