Scribe je nová československá 2D adventura s otevřeným světem, připomíná původní Prince of Persia
i Zdroj: Rawmeat Studio
Novinka Scribe je nová československá 2D adventura s otevřeným světem, připomíná původní Prince of Persia

Scribe je nová československá 2D adventura s otevřeným světem, připomíná původní Prince of Persia

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

25. 3. 2024 08:00

Na Kickstarteru odstartovala crowdfundingová kampaň 2D RPG hry Scribe, kterou chystá jen dvoučlenný tým bratrů. Pojďme si ji představit a mrknout se na gameplay trailer.

Reklama

V Čechách vzniká další zajímavá adventura. Novinku s názvem Scribe připravuje dvoučlenný tým slovenských bratrů, Mikuláše a Tomáše Podprockých, kteří se proslavili svou prací na hrách jako Mafia 2 nebo Kingdom Come: Deliverance. Tým působí pod studiem Rawmeat. Spustili crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru, kde fanoušci mohou projekt finančně podpořit. Aktuálně se snaží vybrat zhruba 54 tisíc dolarů; v době psaní článku byla hra již na 5 tisících dolarů a do konce kampaně zbývalo 30 dní.

Scribe nás zavádí do rozlehlého otevřeného světa ve starověku, kde se budeme ponořovat do příběhu mladého hrdiny. I přesto, že se jedná o 2D pixelovou hru, můžeme se těšit na bohatý průzkum prostředí, schopnost lezení po liánách a jízdu na koni. Inspirace u úspěšných her jako Prince of Persia a Skyrim nám zaručuje, že se nevyhneme ani napínavým soubojům s nepřáteli a epickým bossům.

Naším cílem je vytvořit RPG bohaté na funkce, které kombinují prvky, jež milujeme z klasických point-and-click adventur, akčních her a logických plošinovek z konce 80. let. Bez omezení starých technologií se soustředíme na průzkum a chceme posunout estetiku pixel artu k jejím hranicím. Využíváme současnou technologii pro herní funkce a obsah, které byly v prvních letech počítačových her nepředstavitelné.” Stojí v oficiálním popisku hry.

Scribe by v současné době plánováno až na rok 2026 ve verzi pro PC (Steam). Každopádně ještě před vydáním vyjde ukázkové herní demo, které je již hratelné, o vydání budeme informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama