Nadšenec do metra pracuje na své vlastní hře, vše se odehraje v Praze
i Zdroj: Dominik Vojta / Volně k užití
Novinka Nadšenec do metra pracuje na své vlastní hře, vše se odehraje v Praze

Nadšenec do metra pracuje na své vlastní hře, vše se odehraje v Praze

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

29. 3. 2024 08:00

Není Metro jako metro, někdo rád monstra pod Moskvou, jiní by rádi řídili pravou pražskou linku. Pokud jste pro druhou variantu, rozhodně se máte na co těšit.

Reklama

Na Startovači před několika dny odstartovala crowdfundingová kampaň, kde se český vývojář a nadšenec do metra, pokouší vybrat částku (74.000 Kč) vhodnou pro vývoj a následnou distribuci a podporu. Jeho simulátor Back in Service nás vezme do útrob Prahy, kde se ujmeme role řidiče metra. A zájem je obrovský, projekt dodnes vybral více než 320 tisíc korun.

Celou hru včetně modelů z velké většiny tvořím a programuji sám ve volném čase po práci.

Prozradil Dominik Vojta na Startovači, kde mimochodem stále můžete finančně pomoct. V první řadě hráči dostanou jednu soupravu, pokud bude zájem a hře se bude dařit, jistě dorazí i několik dalších, stejně tak zastávek. Co se týče fyziky, Dominik přiznává, že nejde o dokonale propracovaný a detailní simulátor, rozhodně se ale můžeme těšit na autentickou simulaci řízení, fyzikální model, který reaguje na překonávané převýšení a náklony do zatáček.

Pro podporovatele (od úrovně podporovatel) je ke stažení early access verze hry. Jde o ochutnávku toho co už je hotové a co se podařilo vytvořit a naprogramovat do teď relativně rychle a využil jsem k tomu jen vlastní našetřené finanční prostředky. Jde primárně o poděkování za podporu. Současná verze obsahuje plně hratelný úsek linky A se soupravou EČS. Tato verze bude často v průběhu roku aktualizována. Můžete se tedy těšit na pravidelné novinky.” Informuje na Startovači.

Plán
i Zdroj: Dominik Vojta / Volně k užití
Plán
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama