Gray Zone Warfare vyjde v průběhu roku 2024. Objevily se další detaily o hře
i Zdroj: Madfinger Games
Gray Zone Warfare Novinka Gray Zone Warfare vyjde v průběhu roku 2024. Objevily se další detaily o hře

Gray Zone Warfare vyjde v průběhu roku 2024. Objevily se další detaily o hře

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

3. 11. 2023 09:00

Máme pro vás další detaily o Gray Zone Warfare. Minimálně se dozvídáme dvě důležité novinky: Jak velká bude mapa? Nebo k jaké hře bychom ji velikostně přirovnali? A má smysl se pouštět do další extrakční hry? Gray Zone Warfare vyjde v průběhu roku 2024.

Reklama

Brněnské studio Madfinger Games včera odpoledne oznámilo svoji realistickou FPS akci Gray Zone Warfare. A ohlas, minimálně u nás byl v naprosté většině velmi pozitivní. A není divu, prozatím vypadá ať už graficky, tak svými možnostmi naprosto skvěle. Včerejší oznamovací článek přinesl spousty důležitých detailů, dnes tu máme pár doplňujících informací. 

V první řadě se spousty lidí ptalo na datum vydání, alespoň ten přibližný. V současné době víme, že hra vyjde v průběhu roku 2024, jelikož ale gameplay záběry pocházely z pre-alpha verze, odhadujeme až druhou polovinu příštího roku. Gray Zone Warfare najdete už nyní na Steamu, kde si jej můžete přidat do seznamu přání - i tím lze tvůrce podpořit.

A právě díky později spuštěné Steam kartě hry se dozvídáme další podrobnosti. 

  • Obrovský otevřený svět: To, že půjde o velký otevřený svět tvůrci naznačovali ještě před vydáním, dnes s jistotou víme, že půjde o rozlohu 42 km². Pokud bychom ji měli přirovnat k některým známým hrám, tak jde o zhruba stejně velkou mapu, kterou můžeme znát z PUBG, The Elder Scrolls: Oblivion nebo Red Dead Redemption 1.
  • Zasazení: Gray Zone Warfare nás vezme do Demokratické republiky Lamang, fiktivní zemi jihovýchodní Asie inspirovanou úžasnou krajinou Laosu.
  • Unikátní zdravotní systém: Nene, nepůjde o klasickou arkádu ve stylu PUBG a podobných her, kde si hodíte bandáž či píchnete stimpak a běžíte dál. Systém ve hře dokonale rozezná, jaká část těla byla zraněna a podle toho se také musíte léčit. Na každou část těla potřebujete jiné prostředky. Sběr medikamentů tak bude jedním ze zásadních předmětů ve hře.
  • Přizpůsobení zbraní: Aby vaše pušky a další zbraně měly ten správný recoil, bude potřeba sehnat správné a co nejlepší součástky. Ve hře půjde nalézt celá škála vylepšení, která by měla změnit vlastnosti zbraní.

Jen další extrakční střílečka?

V posledních letech nabírají na popularitě právě extrakční hry. Mezi nejznámější patří Escape from Tarkov, Hunt: Showdown nebo DMZ režim z Call of Duty: Warzone - a další pomalu přibývají. V čem bude Gray Zone Warfare jiné, proč bychom měli dát šanci právě této hře? Jako jediná nabízí takto obrovskou mapu a důraz na realističnost. Otázkou nyní je, kolik hráčů bude na jednom serveru, vzhledem ale k velikosti mapy odhadujeme, že minimálně 60.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama