Call of Duty bude na všech platformách stejné. Nedostane žádný exkluzivní obsah pro Xbox. A co Game Pass?
i Zdroj: Activision
Novinka Call of Duty bude na všech platformách stejné. Nedostane žádný exkluzivní obsah pro Xbox. A co Game Pass?

Call of Duty bude na všech platformách stejné. Nedostane žádný exkluzivní obsah pro Xbox. A co Game Pass?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

18. 10. 2023 09:30

Nechystáme žádné plány, jak přimět hráče ke koupi Xboxu skrze Call of Duty, prozradil Phil Spencer v jednom z rozhovorů. Call of Duty bude nadále 100% stejné na všech platformách, dodal. Nicméně už v roce 2024 by se jeden z dílů série mohl objevit v Game Passu.

Reklama

Když společnost Microsoft oznámila historicky nejvyšší akvizici, kdy se pokusilo získat Activision Blizzard, pravděpodobně nikdo nečekal, jak dlouho se potáhnou soudní tahanice. Proč vše trvalo tak dlouho? Jedním z důvodů byla Sony, která se dle vlastních slov bála o sérii Call of Duty a dokončení obchodu co nejdéle blokovala. Call of Duty je jednou z nejpopulárnější značek v historii herního průmyslu, jenže teď by měla patřit největšímu konkurentovi. 

Xbox po celou dobu tvrdil, že Call of Duty i po získání Activisionu ponechá na konzoli PlayStation minimálně následujících 10 let. To nyní znovu potvrdil sám Phil Spencer, šéf divize Xbox v podcastu. 

Nechystáme žádné plány, jak přimět hráče ke koupi Xboxu skrze Call of Duty,

řekl Phil v přiloženém záznamu. “Call of Duty bude nadále 100% stejné na všech platformách,” dodal. Otázkou samozřejmě je, jak dlouho. To nám ale přijde trochu podezřelé - PlayStation si totiž exkluzivní obsah či předčasný přístup ke Call of Duty vyřizoval prakticky každým rokem, tak proč by to samé neudělal Xbox?

Call of Duty v Game Passu?

Ačkoliv se nechystá “žádná” forma exkluzivity, Call of Duty bychom mohli v Game Passu vidět už v roce 2024. Otázkou však je, zda se bude jednat o novinku či nějaký ze starších dílů. 

Nové Call of Duty s podtitulem Modern Warfare 3 vyjde již 10. listopadu 2023. V příštím roce bychom se pak měli dočkat nového dílu Black Ops.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama