Vývojářské studio Bungie se údajně chystá propouštět
i Zdroj: Bungie
Novinka Vývojářské studio Bungie se údajně chystá propouštět

Vývojářské studio Bungie se údajně chystá propouštět

Richard Šimáček

Richard Šimáček

31. 10. 2023 11:00

Vývojářské studio, které má na svědomí Destiny 2, údajně postihlo propouštění. Studio Bungie je dalším z mnoha obětí propouštění ve videoherním průmyslu. Studio bude muset projít nucenou redukcí. Kolika vývojářů se propouštění týká, zatím není jasné.

Reklama

Jason Schreier z agentury Bloomberg na X/Twitteru uvedl, že zaměstnanci vývojářského studia PlayStation Studios byli o propouštění informováni 30. října. Počet lidí, kterých se propouštění týká, není jasný, ačkoli generální ředitel Bungie, Pete Parsons, údajně dnes ráno poslal zaměstnancům e-mail, aby je informoval o schůzce, na které se dozvědí více.

Ačkoli propouštění není ve videoherním průmyslu ničím neobvyklým, rok 2023 se ukázal pro vývojáře jako obzvlášť krutý, protože se týkal nesčetných studií. Tvůrce hry Dreams a další vývojářské studio PlayStation Studios Media Molecule se dočkalo snížení počtu zaměstnanců o 20 již dříve v říjnu, stejně jako studio F1 Manager Frontier Developments, které bylo zasaženo ve stejném týdnu.

Také vývojář her Zaklínač a Cyberpunk 2077, společnost CD Projekt Red, prošla v roce 2023 několika koly propouštění v rámci restrukturalizace studia před velkým posílením vývoje, přičemž ztráta pracovních míst přiměla některé členy týmu k založení odborové organizace polských herních vývojářů.

Epic Games také nedávno propustilo 830 zaměstnanců, což vážně postihlo vývojáře Fall Guys z Mediatonicu, Telltale Games údajně propustilo většinu svých zaměstnanců a hluboké škrty zaznamenal i tvůrce Worms Team17."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama