The Last Night je nová, nádherná pixelová hra o hledání smyslu života
i Zdroj: Odd Tales
Novinka The Last Night je nová, nádherná pixelová hra o hledání smyslu života

The Last Night je nová, nádherná pixelová hra o hledání smyslu života

David Vondráček

David Vondráček

13. 4. 2024 16:00

Indie studio Odd Tales už několik let pracuje na pixelové příběhovce z budoucnosti, kde vládnou stroje a augmentace. Co můžeme od ambiciózního The Last Night očekávat?

Reklama

Vy hrajete za obyčejného chlápka jménem Charlie. Ten žije ve světě, kde lidé mají jen a jen volný čas. Světu totiž vládnou stroje a to nejen prací, ale i intelektem a kreativitou. Lidé už se nedefinují tím, co vytváří, ale tím, co konzumují. Charlie je z chudší části města a kvůli po nehodě si nemůže dovolit to, čím překypuje celé město. Apatický Charlie svět kolem sebe nechápe, dostane ale příležitost, jak svůj osud uchopit do vlastních rukou. Ale za jakou cenu?

Samotná hra má pak být kombinací 2D a 3D. Cestovat budeme mezi čtyřmi oblastmi plného lidského i syntetického života. Zažijeme město skvělého pixel artu, ručně kresleného a animovaného v kombinaci s nejmodernějšími kompozičními technikami a kamerou. Takový svět ale bude i nebezpečný. Zbraní můžeme naše nepřátele zabít a nebo je jen zastrašit. The Last Night láká i na unikátní dialogy, kde můžeme klidně v půlce rozhovoru odejít, poslouchat cizí rozhovory a ostatní si mají dokonce pamatovat, o čem že jsme se s nimi naposledy bavili. Také audio stránka hry slibuje velké propracování, od zvuků vznášejících se aut, jiných písniček v obchodech, rozhovory v otevřených oknech, nebo co se týče výbuchů a přestřelek.

Jedním dechem je ale třeba dodat, že autoři už na hře pracují velmi dlouho, konkrétně od roku 2014. Hra se měla pořádně ukázat v roce 2018 na Game Awards ale kvůli problémům s vydavatelstvím Raw Fury Games jí nakonec Odd Tales vydají sami za sebe, práce na hře se ale tím pádem prodloužili s tím, že bylo potřeba sehnat nové finanční prostředky. Poslední zpráva o hře byla z konce minulého roku. Vývojáři na hře stále pracují a pomalu doufají, že se blíží do cíle. Věřme, že to nakonec zvládnou.

"The Last Night, duše filmové plošinovky se srdcem sci-fi thrilleru, se odehrává v post-kyberpunkovém světě s hlubokou a pulzující vizí budoucnosti.„ Tak o hře píše Steam popisek.

The Last Night datum vydání stanovené prozatím stále nemá. Už nyní ale můžeme téměř s jistotou říct, že hra bude pouze na PC a bez české lokalizace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama