Sons of Valhalla je nová pixelová příběhovka, ve které se vžijete do role vikinga
i Zdroj: Pixel Chest
Novinka Sons of Valhalla je nová pixelová příběhovka, ve které se vžijete do role vikinga

Sons of Valhalla je nová pixelová příběhovka, ve které se vžijete do role vikinga

David Vondráček

David Vondráček

11. 3. 2024 13:00

Indie studio Pixel Chest přichází na Steam se svou první hrou. Ujmete se v ní role vikinga, kterému vypálili domov a unesli jeho milovanou. V Sons of Valhalla se vydáváte na její záchranu.

Reklama

Hlavní hrdina se jmenuje Thorald Olavson, vyráží do daleké Anglie pátrat po zrádném Jarlovi a své milované. Sám to ale nezvládne. Bude potřebovat svou vlastní pevnost a druhy ve zbrani. Kromě příběhu se hra skládá z dalších dvou částí. V budovatelské, kde stavíte různé budovy, které vám generují zdroje, verbujete v nich nové válečníky nebo stavíte obléhací stroje. Kromě toho budujete také hradby a věže, protože váš nepřítel nebude jen nečině čekat, až si pro něj přijdete.

Taktický boj je pak druhá část hry. Kromě plenění, obsazování vesnic a zabíjení nepřátel budeme bránit svou vlastní domovinu a přilehlé, dobyté okolí. A my budeme v první linii toho všeho. Jakým stylem budeme hrát totiž záleží čistě na nás. S mečem a štítem můžeme bojovat po boku ostatních nebo můžeme naše nepřátele odstřelovat pomocí luku z dálky. Nebo preferujete raději kopí? 

Zachraňte svou milou a podmaňte si všechno, co vám bude stát v cestě. Ať už bude bouřka, krásný den nebo noc. Je jen na vás, jestli si vysloužíte své místo ve Valhalle. 

“Sons of Valhalla je kombinací bojové a budovatelské hry, která tě přenese zpět do časů Vikingů. Stav pevnosti a obléhej tvrze svých nepřátel, svolávej válečníky, opři se do vesel v langskipech nebo se vrhni do boje muže proti muži při nájezdech a dobývání území Anglie.”  Tento popisek si můžete přečíst na stránce Steamu.

Sons of Valhalla dorazí na PC 5. dubna letošního roku. Jistě vás také potěší to, že hra bude také v češtině. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama