První rozšíření pro Diablo 4 se jmenuje Vessel of Hatred a přidá novou hratelnou postavu
i Zdroj: Blizzard Entertainment
Diablo 4 Novinka První rozšíření pro Diablo 4 se jmenuje Vessel of Hatred a přidá novou hratelnou postavu

První rozšíření pro Diablo 4 se jmenuje Vessel of Hatred a přidá novou hratelnou postavu

Richard Šimáček

Richard Šimáček

5. 11. 2023 10:00

Letošní BlizzCon je v plném proudu, a společnost Blizzard konečně promluvila i o prvním chystaném datadisku pro Diablo 4. Ten nabídne oblast známou z druhého dílu a vyjde v roce 2024. Datadisk dokonce přidá úplně novou hratelnou postavu.

Reklama

Vessel of Hatred je prý stále v "super raném" stádiu vývoje. Pokračuje v příběhu antagonisty základní hry Prime Evil Mephista a představuje nový region Diabla 4: bujnou džungli Torajan, kterou jsme naposledy viděli v Diablu 2.

Společnost Blizzard zatím o hře Vessel of Hatred neříká nic bližšího, ale teasuje, že bude obsahovat "nové způsoby hraní," "nové nepřátelé, které bude možné porazit," a navíc novou třídu, která se v univerzu Diabla dosud neobjevila.

Samozřejmě, i když jsou oficiální podrobnosti v tuto chvíli možná omezené, není to poprvé, co o prvním rozšíření Diablo 4 slyšíme; řada detailů byla datována již dříve v tomto roce a je zarážející, jak moc se shodují s dnešním oznámením.

Tehdy úniky informací poukazovaly na pokračování Mefistova příběhu (Lord of Hatred) a také na návrat regionu z Diabla 2. Datamineři výslovně odkazovali na Kurast, což je samozřejmě město nepříliš vzdálené od džungle Torajanu.

Proto se zdá rozumné předpokládat, že úniky byly na místě i u některých dalších prvků, včetně informace, že novou třídou rozšíření bude Spiritborn s přírodní tématikou. Datamineři také objevili zmínky o novém systému žoldáků, který hráčům dává možnost najímat si NPC s vlastním levelováním, stromem dovedností a sloty na výbavu, a také o nájezdech a možnosti vyrábět zkorumpované runové kameny.

Nic z toho samozřejmě není jisté, dokud to Blizzard neoznámí oficiálně, a bohužel bude ještě nějakou dobu trvat, než se studio bude chtít podělit o další informace. Blizzard tvrdí, že další novinky o Vessel of Hatred máme očekávat příští léto.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama