Připravuje se filmová adaptace hry Legend of Zelda
i Zdroj: Nintendo
Novinka Připravuje se filmová adaptace hry Legend of Zelda

Připravuje se filmová adaptace hry Legend of Zelda

Richard Šimáček

Richard Šimáček

8. 11. 2023 07:00

Wes Ball bude režírovat hraný film pro Sony a Nintendo, který bude podle legendární hry Legend of Zelda. Vytvoření tohoto snímku bude stát obrovské množství peněz, jelikož Legend of Zelda je výstavním klenotem Nintenda.

Reklama

Legend of Zelda míří na velké plátno. Po adaptaci Super Mario Bros. Movie, která se stala hitem společnosti Universal a vynesla 1 miliardu dolarů, připravuje Nintendo nový projekt Zeldy společně se společností Sony Pictures Entertainment.

Režisér Wes Ball, který stojí za trilogií Maze Runner, se ujme režie hraného snímku a distribuci se ujme společnost Sony. Za filmem, který bude spolufinancován herním gigantem a společností Sony, stojí Nintendo a společnost Avi Arad Productions, Inc.

"Nyní jsme oficiálně zahájili vývoj filmu, do jehož produkce je silně zapojeno samotné Nintendo. Do jeho dokončení ještě nějaký čas potrvá, ale doufám, že se na něj budete těšit," napsal herní ředitel Nintenda Shigeru Miyamoto na X.

Zelda je korunním klenotem impéria společnosti Nintendo, jehož počátky sahají až k první hře z roku 1986. Hry inspirované fantasy, které se táhnou už tisíce let, obvykle vyprávějí příběh chlapce jménem Link, který musí zachránit království Hyrule. Hry jsou známé tím, že posouvají hranice příběhu i technologie, přičemž The Legend of Zelda: The Breath of the Wild z roku 2017 a jeho pokračování Tears of the Kingdom z roku 2022 jsou považovány za jedny z nejlepších videoher všech dob. V hlavní sérii bylo doposud vydáno 20 her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama