PlayStation má za sebou nejúspěšnější čtvrtrok v historii
i Zdroj: Sony
Novinka PlayStation má za sebou nejúspěšnější čtvrtrok v historii

PlayStation má za sebou nejúspěšnější čtvrtrok v historii

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

28. 4. 2023 16:30

Po zveřejnění finančních výsledků Xboxu, tu máme náhled také na konkurenční PlayStation. Zatím co Xboxu se nedařilo, PlayStation má za sebou nejúspěšnější čtvrtrok v historii. Kolik se prodalo PS5 a kolik má služba PlayStation+ předplatitelů?

Reklama

Společnost Sony zveřejnila své finanční výsledky, nás ale stejně jako v případě Microsoftu, zajímá hlavní herní divize, tedy PlayStation. Finančně se velmi dařilo, podle oficiálních výsledků jde o nejlepší čtvrtrok vůbec. PlayStation 5 se stále prodává velmi dobře a stoupá také číslo nových hráčů.

PlayStation +

Předplatnému se daří, drží si svou komunitu hráčů a stejně jako před rokem si službu předplácí 47,7 milionů účtů. O dva miliony však přibylo účtů do PlayStation Network, celkově jde již o 108 milionu lidí.

Prodej konzolí PlayStation stoupl

Za poslední tři měsíce Sony prodala přes 6 milionů kusů konzolí PlayStation, rekord byl 3 miliony v době největší éry PlayStation 4. Cílem společnosti Sony nyní je, aby celkově dosáhli na 63,4 milionů prodaných kusů do března 2024. Co naopak kleslo, je prodej her. Za úvodní tři měsíce letošního roku Sony prodala 68 milionů her pro PS5 a PS4, což je o několik procent méně než v minulém roce.

Prodej her, i konzolí se jistě navýší v moment, kdy vyjde očekávané Marvel's Spider-man 2, zde očekáváme minimálně 10 milionů prodaných kopií.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama