Objevili hráči nový fenomén? Palworld má v den vydání už 1 milion prodaných kopií
i Zdroj: Pocket Pair Inc.
Palworld Novinka Objevili hráči nový fenomén? Palworld má v den vydání už 1 milion prodaných kopií

Objevili hráči nový fenomén? Palworld má v den vydání už 1 milion prodaných kopií

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 1. 2024 08:00 2

Pokémoni se zbraněmi? Takhle se nazývá nový fenomén, který pomalu dobývá Steam a konzole Xbox. Palworld namixoval nejpopulárnější žánry a boduje i v recenzích.

Reklama

Před několika málo hodinami na Steamu vyšla v předběžném přístupu hra, kterou mnozí označují jako “Pokémoni se zbraněmi”. Jde o hru jménem Palworld, která namixovala hráči nejžádanější a nejoblíbenější žánry. Palworld je střílečkou pro jednoho hráče, popřípadě kooperace, která nabízí otevřený svět s možnostmi budování, craftingu a farmaření, ale nechybí ani survival prvky.

Uběhlo pouhých 8 hodin od vydání, a hra hlásí 1 milion prodaných kopií. V tuto chvíli se vzhledem ke statistikám jedná pouze o Steam verzi, kterou navíc doslova dobývá. V tuto chvíli jde o nejprodávanější hru Steamu, která ve statistikách sesadila v počtu současně hrajících hráčů giganty jako PUBG nebo Baldur's Gate 3. Stále více populárnější je také na místech jako Twitch, kde jej sledovali v jednu chvíli desítky tisíc lidí. Další miliony hráčů pak budou na konzolích Xbox One a Xbox Series X/S, kde je dokonce zdarma k dispozici v rámci Game Passu. A pokud se ptáte na recenze, venku jsou samozřejmě pouze uživatelské, ty hru hodnotí "Velmi kladně".

Jaké mají následky tyto opravdu úspěšné hry v den vydání? Přece naše oblíbené problémy se servery, které jak se dalo čekat, nevydržely nápor. Studio se již za problémy omluvilo a pracuje na nápravě.

My v tuto chvíli doufáme, že Palworld bude dalším velkým fenoménem, tvůrci však nesmí zaspat a hru neustále vylepšovat a plnit ji obsahem. Jak se vám prozatím “Pokémon střílečka” líbí? Dejte nám vědět zde nebo na našem Facebooku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama