Nebudete věřit, jak realisticky Unreal Engine 5.3 vytvoří poušť a les
i Zdroj: MAWI United
Novinka Nebudete věřit, jak realisticky Unreal Engine 5.3 vytvoří poušť a les

Nebudete věřit, jak realisticky Unreal Engine 5.3 vytvoří poušť a les

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

5. 3. 2024 10:00

Epic Games i nadále pracuje na nových verzích svého Unreal Enginu: každopádně ta poslední vypadá absolutně úžasně. Podívejte se, jak realistické projekty dokáže vytvořit.

Reklama

Pro úspěšné vytváření her je klíčové správně vybrat engine, ve kterém realizujete všechny své nápady. V posledních letech je jedním z nejoblíbenějších Unreal Engine od společnosti Epic Games, zejména pak jeho 5. generace, která přináší revoluční inovace a široké spektrum možností ve srovnání s předchozí verzí UE4.

Dokazuje to několik videí na kanálu MAWI United na YouTube, která ukazují, jak Unreal Engine 5 umožňuje vytvářet extrémně realistická prostředí. Je zřejmé, že pokud toužíte po realističnosti ve své hře, je Unreal Engine 5 pravděpodobně tou nejlepší volbou. Jedním z příkladů je i video z pouště, které si můžete prohlédnout níže.

Kdyby vám někdo řekl, že video natočil během procházky pouští, neměli byste pravděpodobně žádný důvod nevěřit. Každopádně vše, co vidíte na přiložených videích, bylo pečlivě vymodelováno a vytvořeno za pomocí nejnovější verze Unreal Engine 5.3, kterou samotný Epic představil v září minulého roku.

Nicméně příliš her se přímo v poušti neodehrává, což je velká škoda. Pokud se podíváme na některé z oblíbených vydaných titulů, které sílu a krásu pouště využily, rozhodně musíme vypíchnout Mad Max a Assassin's Creed Origins.

Jedno z dalších jejich novějších videí se zaměřilo na les, ať už na krásně bohatý, tak ten totálně zpražený ohněm. Her, které se odehrávají v lesích je podstatně více, než na poušti. Mezi nejhezčí lesy v hrách rozhodně patří ten český v Kingdom Come: Deliverance, zmínit ale musíme i horor Blair Witch nebo The Last of Us Part 2.

Poslední přiložené video se pak zaměřuje na les, který zachvátily plameny, avšak ještě na starší verzi 5.2. Ten konkrétně mně osobně připomíná Battlefield 1. Dejte nám vědět, jak se vám videa líbí, a zda na vás též působí tak extrémně realisticky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama