Millennia je nová tahová strategie, ve které si stvoříte svůj vlastní národ
i Zdroj: C Prompt Games
Novinka Millennia je nová tahová strategie, ve které si stvoříte svůj vlastní národ

Millennia je nová tahová strategie, ve které si stvoříte svůj vlastní národ

David Vondráček

David Vondráček

4. 3. 2024 12:00

Indie studio C Prompt Games vydává s pomocí známého Paradox Interactive svou první hru. V ní vytvoříte svůj vlastní národ, který se bude následně 10 000 let rozvíjet. To je Millennia.

Reklama

Svůj národ povedete od samotného úsvitu lidstva až po jeho dalekou budoucnost, tedy pokud se toho váš národ dožije. Zažijete tak různé časové osy, vzestupy a pády jiných velkých civilizací, můžete to ale být i vy, kdo bude diktovat běh dějin, od prvních měst až po cestování vesmírem. Války, krize, objevování, vynálezy, výzvy, úkoly, to vše vás na vaší cestě čeká. Vaše volby přitom musíte volit velmi opatrně, protože mají trvalý dopad nejen na váš lid ale také na celý svět.

Jaký váš národ ve hře Millennia bude, přitom záleží čistě jen na vás. Můžete být dobyvatelé nebo průzkumníci. Nebo byste raději stavěli monumenty? A co takhle ovládat globální finance? Záleží na vás, jaká část vaší kultury se bude promítat do historie? Pokud tedy vůbec nějaká bude. Protože vaši lidé budou potřebovat neustálou péči. Budete stavět vesnice a města, těžit důležité materiály, nebo pěstovat a sbírat jídlo. Váš národ je totiž tak silný, jak silná je vaše ekonomika a nebo armáda. V neposlední řadě se budete věnovat i vědě. Díky ní si odemykáte nové budovy, vylepšení nebo lepší vybavení. Takže, jaký bude váš národ?

"Vytvořte si svůj vlastní národ v Millennia, historické tahové hře 4X, která zpochybní vaši strategickou zdatnost napříč 10 000 lety historie, od úsvitu lidstva po naši možnou budoucnost„ Tak se o hře píše na stránce Steamu.

Na samotnou hru už pak dlouho čekat nebudeme. Millennia vychází už tento měsíc, konkrétně 26.března. V plánu je hra pouze na PC a bohužel bez české lokalizace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama