Hry, které si budete chtít zapnout jako první po upgradu grafické karty
i Zdroj: Spite.cz
Článek Hry, které si budete chtít zapnout jako první po upgradu grafické karty

Hry, které si budete chtít zapnout jako první po upgradu grafické karty

Komerční sdělení
14. 3. 2024 10:00

Dobře známé tituly, AAA klasiky, novinky i menší nezávislé hry. Vaší grafickou kartu můžete pořádně potrápit celou řadou skvěle vypadajících her.

Reklama

Všichni počítačoví hráči to znají, pořídíte si novou hru a zjistíte, že váš milovaný stroj má nejlepší léta za sebou. Sotva 30 FPS, ladění detailů s cílem získat pár snímků navíc a na maximum roztočené větráčky. Nová grafika už je v košíku a o pár dní později v počítači. Jenže jakou hru zvolit na kolaudaci? Nám se do rukou dostala ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER díky Asusu a Nvidii. Rozhodli jsme se tedy vybrat několik her, které bychom doporučili každému, kdo si chce vychutnat špičkovou grafiku. A máme i pár překvapení.

Cyberpunk 2077

Asi netřeba zmiňovat, že u Cyberpunku 2077 můžete strávit klidně i vyšší desítky hodin. Zvlášť, pokud hodláte pokukovat po neonech v Night City. I několik let od vydání vypadá skvost od CD Projekt RED špičkově. Navíc ho Nvidia obohacuje o nové technologie. Do hry se tak dostal Path Tracing, Ray Reconstruction a zejména Frame Generation. S V se tak můžete živým světem projíždět i na ultra detaily ve 4K rozlišení.

  • Rozlišení: 3840 × 2160
  • Nastavení: Ray Tracing: Overdrive
  • DLSS: ANO, automatické
  • Frame Generation: ANO
  • FPS: 60-70 v centru s nejvyšší hustotou obyvatel

Spider-Man Remastered

Na druhého Spider-Mana pro počítače si ještě musíme počkat, ale zapnuli jsme aspoň remaster jedničky. Peter Parker zde v klidu dosáhl na 120 FPS a hlavním tahounem je zde Ray Tracing. Právě odrazy od skleněných mrakodrapů dávají New Yorku duši. Hra ale také jako jedna z prvních přišla s Frame Generation v rámci DLSS 3. I díky tomu je houpání na pavučinách extrémně plynulé. Doporučujeme!

  • Rozlišení: 3840 × 2160
  • Nastavení: vysoké
  • DLSS: ANO, automatické
  • Frame Generation: ANO
  • FPS: 90-110

Death Stranding

Chcete něco trochu netradičního? V tom případě zkuste Death Stranding. Jistě, nejde o úplně nový titul, ostatně už příští rok dorazí druhý díl. Ale Kodžima prostě herní svět umí. Propojení Ameriky si budete užívat díky jedinečné krajině inspirované Islandem. Death Stranding navíc není jen o doručovaných zásilek, občas jde o celkem akční hru, kde se vám každý snímek navíc hodí.

  • Rozlišení: 3840 × 2160
  • Nastavení: vysoké
  • DLSS: ANO, kvalita
  • Frame Generation: NE
  • FPS: 100-120

Detektivka i kouzelný svět

Mezi dalšími hrami můžeme doporučit třeba Alana Wakea II. Hororové dobrodružství si ostatně na starších grafikách zahrajete jen stěží. Titul byl vydán s vysokými nároky a jen novější generace grafik rozjedou hru na stabilní počet snímků.

Doporučit můžeme i loňský hit Hogwarts Legacy. Svět kouzel a čar s otevřeným světem je splněným přáním všech fanoušků Harryho Pottera. Slavného čaroděje zde sice nenajdete, avšak to na zážitku vůbec neubírá. Překrásný svět vylepšuje řada technologií včetně DLSS 3.

Pro mladší ročníky si Epic přichystal žhavou novinku LEGO Fortnite. Spojení dvou populárních světů nejen vypadá epicky, ale zároveň funguje na výbornou. Novodobý Minecraft si tak užijí i dospělí. Pro ty tu pak máme řežbu v Dead Island 2. Očekávané pokračování série, ve které si musíte poradit s řadou zombies, obdrželo luxusní grafický kabátek a na našem seznamu rovněž nesmí chybět.

Právě vychází

Abychom nezůstali jen u populárních her, zmíníme dvě od menších studií, které se nacházejí v předběžném přístupu. Jednou z nich je Satisfactory od Coffee Stain Studios. Titul byl původně vyvíjený v Unreal Enginu 4, avšak v uplynulém roce vývojáři implementovali novější pátou generaci. Graficky jde o celkem nedoceněnou hru, kde tvoříte efektivní továrny. Prakticky lze hru popsat jako Factorio z pohledu třetí osoby. Planeta MASSAGE-2(A-B)b nabízí řadu biomů včetně pastvin, pouště nebo pralesa. Každý kus přírody byl ručně vytvořen a při stavbě vám občas bude okolní přírody až líto. Titul navíc nabízí nejen DLSS, ale také DLAA. Jde Anti-Aliasing pomocí umělé inteligence. Oproti jiným metodám Anti-Aliasingu je DLAA o dost méně hardwarově náročné. Kombinace DLSS a DLAA znamená, že je hra relativně nenáročná na kartách ze série RTX, kde obě technologie můžete v plné míře využít.

Hry, které si budete chtít zapnout jako první po upgradu grafické karty
i Zdroj: Spite.cz

U her s otevřeným světem zůstaneme. The Forest před lety přišel s perfektní kombinací survivalu, zajímavého světa, příběhu a špičkové grafiky. U vyvíjené dvojky s názvem Sons of The Forest tomu není jinak. Kácení stromů působí realisticky, nepřátelům můžete useknout končetiny, a to nemluvíme o krásách samotného lesa. Titul vyšel v plné verzi 23. února a zapnutí doporučujeme, i když jste hru dohráli v předběžném přístupu. Kromě lepší grafiky si totiž užijete i kompletní příběh.

V nadcházejících týdnech se pak můžeme těšit na Horizon Forbidden West s podporou pro DLSS 3, DLAA nebo Nvidia Reflex. Fanoušci českých her by pak neměli minout připravovanou akci Gray Zone Warfare od MADFINGER Games.

Ať už se rozhodnete zapnout jakoukoliv z námi vybraných her, určitě sáhněte po jedné z Nvidia grafik od Asusu. . My vše testovali na modelu ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER, tedy žhavé novince se zajímavým poměrem ceny a výkonu. Jak můžete vidět z obrázků výše, tato karta má dostatek výkonu i na hraní ve 4K rozlišení.

Model od Asusu ze série TUF Gaming se pyšní nejlepším chladičem, který v této kategorii můžete sehnat. Navíc nabízí i řadu vychytávek. Třeba Axial-tech ventilátory se zvýšeným průtokem o 21 %. Nebo výrobní proces Auto-Extreme, který je 100% automatizovaný a zajišťuje konzistentní kvalitu výroby. Samozřejmě nechybí RGB podsvícení a GPU Tweak III pro vyladění výkonu a sledování provozu. Sáhnout můžete i po jednom z výkonnějších modelů ze série RTX 4080 Super.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama