GTA 5 je na 190 milionech prodaných kopií, Red Dead Redemption 2 na 57 milionech
i Zdroj: Rockstar Games
GTA 5 Novinka GTA 5 je na 190 milionech prodaných kopií, Red Dead Redemption 2 na 57 milionech

GTA 5 je na 190 milionech prodaných kopií, Red Dead Redemption 2 na 57 milionech

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 11. 2023 15:00

Rockstaru se opět prodejně velmi dařilo. Více než 10 let staré Grand Theft Auto 5 stále táhne, stejně tak 5 let stará westernovka Red Dead Redemption 2. Série GTA je již na více než 410 milionech prodaných kopií.

Reklama

Zdá se, že poslední týdny v letošním roce budou patřit společnosti Rockstar Games. Než ale dojde na to hlavní - první trailer pro Grand Theft Auto 6, který uvidíme v prosinci, se můžeme podívat na stále neupadající úspěch Grand Theft Auto 5 a Red Dead Redemption 2. V obou případech se jedná o mimořádný úspěch. Jen těžko se někdo někdy v budoucnu ke GTA 5 přiblíží.

Informace o úspěchu prodeje her od Rockstar Games informovaly finanční výsledky.

Grand Theft Auto 5

Prozatím poslední díl série GTA vyšel už v roce 2013, dnes jej najdeme prakticky na všech hlavních platformách. I po více než 10letech od vydání, stále patří mezi nejprodávanější hry. Finanční zpráva prozradila, že se prodalo více než 190 milionů kopií, bohužel není jasné, zdali se počítá i těch několik milionů, které rozdal obchod Epic Games.

GTA V slaví 10 let. Pojďme si připomenout jeho historii
i Zdroj: Rockstar Games

GTA V slaví 10 let. Pojďme si připomenout jeho historii

Mnohými milovaný a nenáviděný pátý díl GTA dnes slaví už 10 let. Co všechno se za tu dobu s touto hrou či vývojáři vlastně…

17. 9. 2023 19:00

Red Dead Redemption 2

Obrovský úspěch patří také westernovce Red Dead Redemption 2. Té se za uplynulých 5 let prodalo více než 57 milionů kopií, též neuvěřitelný milník. Je více méně jisté, že se dočkáme třetího dílu.

Grand Theft Auto 6

Dokáže nové GTA navázat na úspěch pětky nebo ne? Otázka, kterou si klade celá herní komunita. Dle reakcí některých hráčů, už GTA nebude tak kontroverzní, jako v případě minulých dílů, může právě to jednu z nejpopulárnějších herních značek poškodit? První oficiální detaily přijdou začátkem prosince. Hru nejspíše uvidíme na TGA 2023, které se koná 8. prosince.

Red Dead Redemption 3

S největší pravděpodobností se do několika let dočkáme třetího pokračování série Red Dead Redemption 3. Jeho vývoj už nedávno potvrdili insideři. Pokud by vás zajímal datum vydání, dříve než v roce 2029 bychom jej neočekávali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama