Grand Theft Auto konečně umožňuje řídit vlak, má to jedno ale
i Zdroj: Rockstar Games
GTA 5 Novinka Grand Theft Auto konečně umožňuje řídit vlak, má to jedno ale

Grand Theft Auto konečně umožňuje řídit vlak, má to jedno ale

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

14. 3. 2024 12:00 1

Už je to dlouhých téměř 11 let, co vyšlo poslední Grand Theft Auto. Dodnes tomu ale chyběla jedna oblíbená možnost: řídit vlak! Ta nyní přichází, avšak v omezené formě.

Reklama

Grand Theft Auto 5, téměř 11 let stará hra, která si v recenzích odnesla absolutní vrchol v podobě 10 z 10. Přestože je téměř dokonalá, není bezchybná - zejména v porovnání s předchozím dílem GTA 4, který nabízel detailnější prostředí, fyziku i možnosti. Ve světě Grand Theft Auto 5 je hráči poskytnuta téměř neomezená svoboda, avšak stále existují drobnosti, které by mohly přispět k ještě větší autentičnosti a zážitku, nicméně nikdy nebyly do hry implementovány.

Jestli se něco GTA 5 vyčítalo, byla to například absence možnosti řízení vlaku. I ve starém Grand Theft Auto: San Andreas z roku 2004 tuto možnost máme, kde dokonce lze jet tak rychle, že může kdykoliv vykolejit. Proč ale nejde v GTA 5 ani nasednout? Proč ten vlak sakra nejde absolutně ničím zastavit? K tomu se dodnes Rockstar nevyjádřil.

Po dlouhých 11 letech však přichází ten očekávaný moment, má to však jedno ale. Poslední aktualizace “The Cluckin' Bell Farm Raid”, kterou dostalo GTA: Online, lze ukrást klíče od vlaku a skutečně jej řídit, navíc se na mini-mapě ukazují návěstidla, která logicky ale můžeme ignorovat. Vše je součástí nového heistu, bohužel tak na možnost řízení vlaku během free modu si musíme ještě počkat. Navíc nečekejte, že vás tvůrci s vlakem pustí do celého světa, bohužel se projedete pouze po městě. 

Chtěli byste tuto možnost i do klasického příběhového GTA 5 nebo vám to už je jedno? Osobně už bych raději rok počkal na Grand Theft Auto 6, kde možnost nasednout do vlaku beru jako jasnou věc!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama