Black Phone se v roce 2025 dočká pokračování
i Zdroj: Universal Pictures
Filmy a seriály Novinka Black Phone se v roce 2025 dočká pokračování

Black Phone se v roce 2025 dočká pokračování

Richard Šimáček

Richard Šimáček

30. 10. 2023 15:30

Horor společnosti Blumhouse Black Phone se dočká pokračování a už má i datum premiéry. Zatím není známo, zda se vrátí původní režisér nebo herci. Filmu se dočkáme v létě roku 2025. Takže je dost času na jeho natočení.

Reklama

Studio Universal v pátek oznámilo, že Black Phone 2 půjde do kin 27. června 2025. Studio sice neprozradilo žádné informace o hereckém obsazení ani o tvůrcích, kteří jsou s filmem spojeni, ale C. Robert Cargill, který se podílel na scénáři původního filmu, se o oznámení podělil na X/Twitteru.

Black Phone režíroval a na scénáři se podílel Scott Derrickson, který má na svědomí filmy Sinister a Doctor Strange. Na základě povídky Joea Hilla z roku 2004 v něm Ethan Hawke ztvárnil roli Grabbera, sadistického vraha, který unese třináctiletého chlapce Finneyho (Mason Thames). Finney je uvězněn ve zvukotěsném sklepě a poté, co začne zvonit odpojený telefon, učiní ponurý objev (pokud jste film ještě neviděli, nebudeme spoilerovat).

Unikátní premisa se stala hitem loňského roku pro společnost Blumhouse, která tento víkend uvádí do kin Five Nights at Freddy’s a specializuje se na nízkorozpočtové horory s vysokou marží. Podle serveru Box Office Mojo vydělal Černý telefon celosvětově 161 milionů dolarů při údajném rozpočtu na výrobu kolem 16 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama