Bethesda drze přiznává: TES 6 už hrajeme a je to sranda
i Zdroj: Bethesda Game Studios
The Elder Scrolls 6 Novinka Bethesda drze přiznává: TES 6 už hrajeme a je to sranda

Bethesda drze přiznává: TES 6 už hrajeme a je to sranda

Ladislav Klimeš

Ladislav Klimeš

26. 3. 2024 16:40

Již nějaký ten pátek očekáváme nové zprávy o The Elder Scrolls 6, a není příhodnějšího času než na 30. výročí série. Bethesda se na síti X podělila o pár drobných novinek.

Reklama

Pokud se člověk chce cítit opravdu starý, stačí si říct, že všechny herní pecky z jeho dětství slavily před časem dvacetiletá, nebo dokonce třicetiletá výročí. Nejinak je tomu i u série The Elder Scrolls od Bethesda Game Studios, jejíž poslední díl vyšel v roce 2011.

TES 6 bylo oznámeno v roce 2018 a od té doby bylo víceméně ticho po pěšině. Jasně, studio se věnovalo primárně Starfieldu, ale teď je čas na nějaké informace o jejich dalším počinu. Bethesda se k 30. výročí série podělila o drobný update, jak to se hrou vypadá. 

Podle dostupných informací vývojáři již hrají early verzi titulu a údajně je to zábava. Nicméně, vydání je stále na hony vzdáleno. Už jen přiznání, že hra samotná je ve vývoji, trvalo vývojářům pět let od vypuštění teaser traileru v roce 2018. Bethesda vypustila nové informace na síti X dne 25.3. 2024 k 30. výročí vydání The Elder Scrolls: Arena.

Nicméně, daný status zní částečně jako běžná korporátní mluva, zpráva je jasná. TES 6 baví samotné vývojáře a to je důležitý krok. Každopádně, jak hra bude bavit hráče, je ve hvězdách. Po poněkud vlažně přijatém Starfieldu spoustu hráčů sžírají pochyby, jestli na to Bethesda ještě má. Na výsledek si musíme ještě pár let počkat a hráči si zatím mohou zahrát The Elder Scrolls Online a TES V: Skyrim, který se Bethesdě povedlo narvat na všechny možné platformy.

Osobní poznámka autora článku: Bethesda po Starfieldu může jenom příjemně překvapit. Hlavně tím, že se konečně zbaví starého Creation Enginu a začne nanovo. Buďto tu budeme mít skvělé, technicky pokročilé RPG, nebo další, zastaralou hru, kterou budou dalších pět let vylepšovat moddeři.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama