Alan Wake 2 dostane fanouškovskou českou lokalizaci
i Zdroj: Remedy Entertainment
Češtiny do her Alan Wake 2 Novinka Alan Wake 2 dostane fanouškovskou českou lokalizaci

Alan Wake 2 dostane fanouškovskou českou lokalizaci

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

27. 10. 2023 16:00

Alan Wake 2 vyšel a sbírá jedno kladné hodnocení za druhým. Přesto tomu něco chybí, český překlad. Ten však v rámci PC verze dostaneme, otázkou je v tuto chvíli kdy, nicméně pracuje se na něm. Mnohem dříve by pak mohl vyjít strojový (AI) překlad.

Reklama

V posledních měsících si jistě už většina PC hráčů zvykla na trend, kdy vychází jedna čeština za druhou, tedy aspoň co se očekávaných AAA titulů týče. Ve většině případech se jedná o strojové překlady za pomoci umělé inteligence, sem tam se ale najde i parta lidí, která vytvoří ruční, dokonalý překlad. Druhá možnost (ta lepší) se týká právě dnes vydaného hororu Alan Wake 2.

Ruční překlad

Český překlad oznámila grupa PřekladyHer. Aktuálně nejsou žádné záznamy o tom, jak dlouho vývoj potrvá nebo kolik má normostran, nicméně jedná se o titul, ve kterém můžeme strávit zhruba 20 hodin herní doby. Jistě si nějakých pár týdnů, možná měsíců počkáme. 

Strojový (AI) překlad

Překvapivě se nikdo z distributorů AI češtin nepřihlásil. I tak AI lokalizaci očekáváme do několika hodin, maximálně dnů.

Alan Wake 2 vyšel 27. října ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V recenzích si odnáší skvělá hodnocení, v průměru 9 / 10, což z ni dělá dalšího adepta na hru roku 2023. Níže už mrkněte na launch trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama