Neziskové organizaci PETA se nelíbí kohoutí zápasy ve Far Cry 6, co na to Ubisoft?
i Zdroj: Spite.cz
Far Cry 6 Novinka Neziskové organizaci PETA se nelíbí kohoutí zápasy ve Far Cry 6, co na to Ubisoft?

Neziskové organizaci PETA se nelíbí kohoutí zápasy ve Far Cry 6, co na to Ubisoft?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

12. 10. 2021 16:14

Organizace PETA žádá Ubisoft o odstranění kouhoutích zápasů z Far Cry 6. Je to prů nedůstojné vůči zvířatům.

Reklama

Nedavno vydané Far Cry 6 bude pravděpodobně řešit menší problém. Během hraní a plnění hlavních a vedlejších úkolů ve hře narazíme také na minihry, kde si můžeme zarybařit, závodit v několika "sportech" či se zúčastnit kohoutích zápasů. Co se během nich děje je asi každému jasné, zkrátka v boji vyhrává ten kohout, který dorazí toho druhého - kohouta mimochodem ovládáme my a můžeme jej výhrami "vylepšovat".

Minihry si ale všimla nezisková organizace PETA, která hájí práva zvířat a bojuje mimojiné i proti týrání. Na twitteru uvedla, že doufá v odstranění této minihry z Far Cry 6, kde dochází ke krvavým zápasům mezi zvířaty. Na jednu stranu, není divu, tyto zápasy jsou ve spoustě zemích zakázány, nicméně jde stále pouze o videohru, což by měla PETA brát v poztaz. Není to poprvé, co se PETA ozvala ve spojení s videohrami.

Jak zareaguje Ubisoft a zda hru nějak upraví bude zajímavé sledovat. Osobně si ale myslím, že nikdo nic upravovat nebude, jak Ubisoft už v minulosti dodal, jde “pouze o videohru a virtuální zvířata.”

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama