Bethesda již oficiálně patří Microsoftu
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Bethesda již oficiálně patří Microsoftu

Bethesda již oficiálně patří Microsoftu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 3. 2021 16:54

Antimonopolní úřad pro Evropu a Ameriku schválil přechod společnosti ZeniMax pod giganta Microsoft XBOX.

Reklama

Společnost ZeniMax již oficiálně patří Microsoftu. Rozhodl o tom soud a antimonopolní úřad pro Evropu a Ameriku. Phil Spencer, šéf herní divize XBOX již Bethesdu a spol (Arkane Studios, id Software, Tango GameWorks, Machine Games a další..) přivítal a oznámil, co to vlastně pro hráče bude znamenat.

Bethesda dál bude Bethesdou, dostanou volnou ruku při vývoji, ovšem, potvrdilo se to, čeho se PlayStation hráči obávali. Některé tituly, pravděpodobně ty nejočekávanější budou patřit exkluzivně platformě PC a XBOX. Je dost možné, že jednou z těchto her bude například chystané The Elder Scrolls 6. Nejbližšími hrami Bethesdy jsou Ghostwire: Tokyo a Deathloop, ty vyjdou dle plánu a smlouvy, dočasně pouze na PlayStationu, co se týče očekávané RPG hry Starfield, ta už by klidně pouze na PC a XBOX mohla vyjít, nicméně i u této hry věřím, že se na PlayStation podívá.

V budoucnu pak vyjdou velké značky jako Fallout nebo Wolfenstein, u těch bude zajímavé sledovat, zda si je Microsoft přivlastní či nikoliv. Vůbec bychom se nedivili ani připravovanému Dishonored 3 či DOOMu. Ve hře je také nedavno oznámený Indiana Jone s ( ta však na PS5 byla potvrzena ). 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama