Zemřel dabér známého Maxe Payna, bylo mu teprve 65 let
i Zdroj: Rockstar Games
Max Payne 3 Novinka Zemřel dabér známého Maxe Payna, bylo mu teprve 65 let

Zemřel dabér známého Maxe Payna, bylo mu teprve 65 let

Jakub Dohnanský

Jakub Dohnanský

18. 12. 2023 19:00

Do videoherního nebe se momentálně dostává i jeden z nejznámějších hlasů videoher James McCaffrey, dabér velice známého Maxe Payna, či Alexe Caseyho z Alana Wakea.

Reklama

Maxe Payna už neuslyšíme. Bohužel zdraví máme jen jedno a to platí též u našich oblíbených umělců, herců a celkově celebrit. Po bojování s Kahlerovou nemocí nás opustil člověk, který propůjčil hlas Maxu Paynovi, jednomu z vůbec nejznámějších postav celého videoherního průmyslu, James McCaffrey.

Jeho manažer potvrdil, že bohužel souboj s rakovinou prohrál.

James McCaffrey nadaboval každý díl Maxe Payna, ke třetímu dokonce udělal i Motion Capture. Také propůjčil hlas do her jako je Alan Wake a nedávno vydanému Alan Wake 2 - federálnímu agentovi Alexovi Caseymu. Objevil se ve hře Control v roli Zachariaha Trenche, původního “režiséra”, a dokonce i v Alone in the Dark tentokrát v roli Edwarda Carnbyho.

Bude šance na pokračování série Max Payne?

Po této tragédii si myslíme, že šance na nový příběh tohoto depresivního detektiva jsou už opravdu malé. Přece jen, jeho hlas byl pro Maxe ikonický a těžko si asi dokážeme představit někoho jiného na jeho místě. Jediné co teď můžeme udělat, je si ještě jednou připomenout dvacáté výročí této celé série poděkováním od samotných Sama Lakea a Jamese McCaffreyeho. Uvidíme se tam, Maxi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama