Vývojáři VR hry Firewall Zero Hour po 8 letech končí
i Zdroj: First Contact Entertainment Inc.
Novinka Vývojáři VR hry Firewall Zero Hour po 8 letech končí

Vývojáři VR hry Firewall Zero Hour po 8 letech končí

Richard Šimáček

Richard Šimáček

2. 1. 2024 15:00

Studio First Contact Entertainment ukončí téměř po osmi letech svou činnost v oblasti VR her. Studio to odůvodnilo tím, že VR hry mají velmi malý trh a nevyplatí se jim hry dále vyvíjet.

Reklama

Společnost First Contact Entertainment, vývojář, který stojí za tituly pro PlayStation VR, jako jsou Firewall Ultra a Firewall Zero Hour, oznámila, že na začátku roku 2024 ukončí svou činnost.

Společnost se o tuto zprávu podělila na Facebooku a uvedla, že jedním z hlavních důvodů tohoto rozhodnutí je “nedostatečná podpora VR v rámci průmyslu”.

“Po téměř osmi letech práce s nejúžasnějším týmem, jakého jsem kdy měl tu čest být součástí, musím se smutkem oznámit, že ke konci roku uzavřeme naši společnost First Contact Entertainment,” napsal First Contact Entertainment. "Nedostatečná podpora VR v rámci průmyslu si nakonec vybrala svou daň.

Protože toto studio vytvářelo velké VR hry, náklady byly obrovské a zájem trhu o VR hry je malý. To přivedlo studio do problému, protože málo lidí kupuje VR hry a náklady na jejich vývoj jsou obrovské. Jejich nejnovější VR hra Firewall Ultra vyšla v září 2023 a hra sklízela spíše průměrné recenze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama