Vývojář Ken Levine, ex-tvůrce série BioShock, zavzpomínal na zrušenou survival hru Division 9
i Zdroj: Irrational Games
Division 9 Novinka Vývojář Ken Levine, ex-tvůrce série BioShock, zavzpomínal na zrušenou survival hru Division 9

Vývojář Ken Levine, ex-tvůrce série BioShock, zavzpomínal na zrušenou survival hru Division 9

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

13. 11. 2023 16:30

V dnešní době vychází spousta survival her, před dvaceti lety jich ale příliš nebylo. Nicméně mohli jsme se jedné velmi slibné dočkat. Pojďme si připomenout projekt Division 9 od dnes už bývalého studia Irrational Games.

Reklama

Veterán Ken Levine se dříve podepsal pod skvělé hry jako System Shock 2 nebo parádní a dodnes oblíbený BioShock. V roce 2001 však také pracoval na survival hře Division 9, na kterou dodnes vzpomíná jako na nejlepší hru, na které kdy pracoval. Ačkoliv práce byla v pokročilé fázi vývoje, nakonec nikdy nevyšla a Kenovi tak zbyly jen vzpomínky, pár screenshotů a gameplay záběry.

Division 9 je nejlepší hra, kterou jsme nikdy nemohli udělat,

smutně si postěžoval Levine na sociálních sítích a připnul záběry ze hry. Dodal, že v tu dobu příliš zombie her nebylo, zmínil jen Resident Evil, a tak projekt měl potenciál prorazit. Nakonec k tomu ale nedošlo.

A tak bohužel nezbývá, než si přečíst oficiální popisek, co nás v Division 9 vlastně mělo čekat? Kategoricky šlo o příběhovou hru, kde jsme jako parta přeživších obsadili obchodní dům, ve kterém jsme se skrývali před zombies (ano, i Levine ví, že to až moc připomíná Dead Rising). 

Cílem pak samozřejmě bylo přežít a časem vyrážet na pochůzky, kde bychom sbírali nejdůležitější zdroje k přežití. Svět pak měl reagovat na naše rozhodnutí. Hry se bohužel nikdy nedočkáme, jestli ale chcete doporučit nějaký ten chystaný survival, pak určitě mrkněte na Rooted, vyjít by měl v roce 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama