Vše, co víme o Assassin's Creed: project RED: Příběh, dvě hratelné postavy nebo větší zaměření na stealth
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Vše, co víme o Assassin's Creed: project RED: Příběh, dvě hratelné postavy nebo větší zaměření na stealth

Vše, co víme o Assassin's Creed: project RED: Příběh, dvě hratelné postavy nebo větší zaměření na stealth

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

11. 9. 2023 15:00

Pojďme nahlédnout na další očekávaný díl Assassin's Creed s pracovním názvem project Red. Na veřejnost se dostaly nové informace, a tak jsme sepsali náš oblíbený článek "Vše, co víme". Není toho moc - článek budeme pravidelně doplňovat.

Reklama

Už jen pár týdnů a dorazí Assassin's Creed: Mirage, my ale koukáme i na ten další. Tím bude projekt s pracovním názvem Codename Red, který vzniká ve studiu Ubisoft Quebec (tvůrci Assassin's Creed: Odyssey). Podle dostupných informací se do období Feduálního Japonska podíváme koncem roku 2024, spadnout však může do 2025, informace níže se tak do té doby mohou změnit - my stránku budeme pravidelně aktualizovat. Co všechno o Red víme?

Příběh

O příběhu nyní nevíme prakticky nic, v nejbližší době se dozvíme více.

Postavy

Ve hře bychom měli narazit na dvě hratelné postavy - ženu a muže (pravděpodobně něco podobného jako v případě Syndicate). V tuto chvíli není jasné, zda-li mezi nimi budeme moct libovolně přepínat nebo budou mít předem určené mise. Každá z postav pak dostane své unikátní schopnosti a odlišné zbraně.

Vylepšená destrukce

Velkou novinkou bude zničitelné prostředí, tento mechanismus pravděpodobně využívají až nyní, kdy se hra nepodívá na starší generaci konzolí - ty by jistě s něčím takovým měly problém. Mechanika hráčům umožní rozbít vše, co by očekávali, že se v reálném životě rozbije pomocí nástrojů, které mají. Neočekávejme samozřejmě nic ve stylu Battlefieldu.

Stealth

Série Assassin's Creed si téměř každým dílem zakládala na možnosti stealthu, a project Red jej využije ještě víc a líp. Podle Hendersona v něm uvidíme systém ze Splinter Cell. Omráčená či mrtvá těla našich nepřátel budeme moct schovávat, stejně tak zhasínat například louče.

Vydání a platformy

Hra byla kratším teaser trailerem oznámena v rámci Assassin's Creed Showcase v roce 2022. K představení pak má dojít začátkem roku 2024, odhaduje se březen až duben. Co se týče vydání, k tomu s největší pravděpodobností dojde v říjnu/listopadu 2024. Platformy jsou stále otázkou, nicméně se starší generací PlayStation 4 a Xbox One už nepočítejme.

Prozatím jediný trailer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama