Vše, co víme o Alan Wake 2: Příběh, postavy, technologie a další
i Zdroj: Remedy Entertainment
Alan Wake 2 Novinka Vše, co víme o Alan Wake 2: Příběh, postavy, technologie a další

Vše, co víme o Alan Wake 2: Příběh, postavy, technologie a další

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

31. 8. 2023 08:00

Alan Wake se vrací po dlouhých 13 letech. Pojďme si shrnout vše, co doposud víme, a co nás již 27. října čeká: parádní příběh, inspirace z Resident Evil, změna žánru, a také něco málo o postavách či využitých technologiích.

Reklama

Už za méně než dva měsíce se po dlouhých letech čekání dočkáme tolik vytouženého pokračování thrilleru Alan Wake. Slavný spisovatel se vrátí koncem října a dokonce změní svůj žánr. Jak jsme již zmínili, původní hra byla akčním thrillerem, zatím co druhý díl je označen jako survival horor - studio se dokonce netají inspirací u Resident Evil. Ve hře pak navštívíme známá místa, jako například fiktivní městečko Bright Falls, ale také okolí známého jezera, chybět nebudou ani nové postavy.

Příběh

Ve fiktivním městečku Bright Falls ve Washingtonu se objevila série rituálních vražd. Přichází tak povolání agentky FBI Sagy Andersonové (herečka Melanie Liburdová), aby vraždy vyšetřila, rychle se ale ocitá uprostřed hororu. Alan mezitím uvízl v jiné dimenzi a zoufale hledá cestu pryč. Příběh obou postav je nějakým způsobem propojený, ani jeden ale neví, jak. Celý příběh nás vyjde zhruba na 20 hodin herního času. Na celé hře pracovalo více než 130 lidí přes 4 roky.

Postavy

  • Alan Wake: Samozřejmostí je Alan Wake - spisovatel s nočními můrami, který se musí probojovat vlastními příběhy. Největší zbraní je světlo, díky kterému je možné zničit temnotu, která napadla místní obyvatele.
  • Saga Andersonová: Zbrusu novou postavou je Saga. Agentka FBI, která pomůže Alanovi s vyšetřováním. Obě z hlavních postav budou hratelné, zda-li se ale přímo setkají není jasné. Každá z postav pak má vlastní schopnosti. Sagu jsme vám představovali ve speciálním článku.
  • Tim Breaker: Podle nejnovějších informací ve hře narazíme i na postavu Tima Breakera, herce Shawna Ashmorea. Toho můžeme znát už ze sci-fi hry Quantum Break (2016), kde si střihl hlavní roli jako Jack Joyce nebo filmové série X-man. V Alan Wake 2 se však zhostí role místního šerifa - to je aktuálně jediné, co víme. “Jsem nadšený z další spolupráce s Remedy.” Nechal se slyšet Shawn Ashmore.
  • Alice Wakeová: Ve hře jistě uslyšíme o Alanově ženě Alici. Právě díky ní odstartoval příběh prvního dílu. Alice objednala dovolenou, aby si Alan odpočinul, nezapomněla mu však vzít psací stroj, což Alana naštvalo. Alice trpí nyktofobií - strachu ze tmy.
  • Barry Wheeler: Barry byl nejlepším přítelem Alana, narazit jsme na něj mohli jak v původní hře, tak pozdějším DLC. Zda dostane prostor i ve druhém díle není jasné, nicméně zmínka o něm jistě padne.
  • Sarah Breakerová: Zapomenout pak nesmíme na místní šerifku Sarah, která neskrývala sympatie k Alanovi. I Sarah je velký profesionál, který dříve patřil k FBI, bude mít snad něco společného se Sagou?
Alan Wake a Saga Andersonová
i Zdroj: Remedy Entertainment
Alan Wake a Saga Andersonová

Technologie

  • Engine: Alan Wake 2 poběží na Northlight Engine, který si samo vyrobilo studio Remedy. Jde o stále vylepšovaný engine, který v minulosti využili také u Quantum Break či Control. 
  • Podpora DLSS: Hra plně podporuje zbrusu novou verzi DLSS 3.5, jde o novinku, kterou jsme pravděpodobně ještě u jiné hry neviděli. Tou horší zprávou je, že si ji naplno užijí jen hráči s nejnovější řadou karet RTX 40.
  • Podpora FSR: Bohužel pro hráče s AMD, o podpoře FSR a dalších technologií nepadlo jediné slovo. To se ještě může změnit. V takovém případě budem článek aktualizovat.
  • Ray-tracing: Samozřejmostí je využití ray-tracingu, též pouze pro majitele Nvidia RTX karet. Na jedno takové porovnání se podívejte zde.
Hra se zapnutým ray-tracingem
i Zdroj: Remedy Entertainment
Hra se zapnutým ray-tracingem

Remedy Connected Universe

Společnost Remedy před nedávném oznámila, že některé hry budou spadat do jednoho vesmíru. Tím aktuálně byly myšleny Control a Alan Wake - ti už se lehce spojily díky DLC Control: AWE. Do tohoto universu však nemají spadat Max Payne (ten již vlastní Rockstar Games) ani Quantum Break.

Alan Wake 2 dorazí o něco později, než bylo původně plánováno. Remedy se chce vyhnout velkým hrám jako například Marvel's Spider-man 2 a dalším. Nové datum vydání je však posunuté pouze o pár dnů. Hra vyjde 27. října 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. My aktuálně čekáme na HW specifikace, ty dorazí v rámci několika týdnů.

Nejnovější Trailer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama