Ve Star Wars: Outlaws si zahrajeme ikonickou karetní hru Sabacc
i Zdroj: Ubisoft
Outlaws Novinka Ve Star Wars: Outlaws si zahrajeme ikonickou karetní hru Sabacc

Ve Star Wars: Outlaws si zahrajeme ikonickou karetní hru Sabacc

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 4. 2024 12:30

Star Wars: Outlaws nabídne kromě velkého otevřeného světa a několika známých postav také plně hratelnou karetní hru Sabacc. Říkáte, že ji neznáte? Pojďme si ji představit.

Reklama

Studio Ubisoft Massive Entertainment už letos uvede na trh očekávaný Star Wars: Outlaws, který jak sami prezentují a vyzdvihují, nabídne jako první Star Wars hra plně otevřený svět. Vše prozatím vypadá velmi dobře a nadějně (až na kritizovaný season pass, který skrývá jednu důležitou misi). Dobře to vypadá i díky nové informaci, kterou prozradila ratingová organizace ESRB. 

Ta na svých stránkách tvrdí, že v Star Wars: Outlaws bude plně hratelná, ikonická karetní hra Sabacc, kterou fanoušci hvězdných válek jistě dávno znají. Říkáte, že o ní slyšíte poprvé? Tak si pojďme představit.

Ve Star Wars: Outlaws si zahrajeme ikonickou karetní hru Sabacc
i Zdroj: Lucasfilm

Sabacc

Hra Sabacc má několik verzí a může se hrát s různými počty hráčů. Základní verze hry se hraje s karetním balíčkem, který obsahuje speciální karty. Tyto karty mají hodnoty od −10 do +10 a jsou rozděleny do čtyř různých souborů: trumfy, hvězdy, dvojice a šance. Existují také speciální karty nazývané „skvadra“, které mohou změnit hodnoty ostatních karet.

Cílem hry je získat kombinaci karet, která se blíží nebo rovná hodnotě 23, ale nesmí ji překročit. Tato kombinace se nazývá „Pure Sabacc“. Hráči mohou také získat výhru tím, že mají kombinaci karet, která se blíží nebo rovná hodnotě −23, ale opět ji nesmí překročit. Tato kombinace se nazývá „Idiot’s Array“.

Hra Sabacc je zajímavá tím, že některé karty mají neustále měnící se hodnoty, což znamená, že stav hry se může rychle změnit. Existuje také prvek hazardu, protože hráči mohou sázet na výsledek hry.

Sabacc není jen o dovednostech v kartách, ale také o schopnosti číst protihráče a přizpůsobit svou strategii v průběhu hry. Je to hra kombinující štěstí, dovednosti a bluffování, což ji dělá velmi zábavnou a dynamickou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama