V EA Sports FC 24 by mohly muslimské hráčky nastupovat s hidžábem
i Zdroj: EA SPORTS Studios
EA Sports FC 24 Novinka V EA Sports FC 24 by mohly muslimské hráčky nastupovat s hidžábem

V EA Sports FC 24 by mohly muslimské hráčky nastupovat s hidžábem

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

10. 8. 2023 10:00

Nejnovější aktualizace pro FIFA 23 přináší muslimský hidžáb pro ženské týmy. První, kdo si hidžáb "vyzkouší" bude marocká hráčka Nouhaila Benziny, právě ona byla ta, kdo jako první v seniorském fotbale přišla na zápas s touto pokrývkou hlavy. Další ženy by v rámci EA Sports FC 24 mohly následovat.

Reklama

Jak jistě mnozí ví, určitá část muslimských žen je nucena nosit hidžáb, tedy pokrývku, která jim dokonale zahaluje vlasy, krk a poprsí. Tento “šátek” ženy nejen v muslimských zemích nosí již dlouhé stovky let, nicméně byly omezovány v některých sportovních odvětví, jako například ve fotbale, kde to zakázalo přímo vedení FIFA. Důvodem měly být obavy ohledně bezpečnosti, ženy se mohly jednodušeji zranit v oblasti hlavy či krku. Pravidla se však změnila v roce 2014, kdy FIFA poprvé povolila hidžáb. 

Nově bychom tak mohly ženy s hidžábem vídat také v simulátoru FIFA, popřípadě EA Sports FC 24. Jak upozornila poznámka aktualizace pro FIFA 23, autoři hry upravili model hráčky Nouhaïly Benziny, kterou jak můžete vidět výše, již nosí zmiňovanou pokrývku hlavy, další ženy pravděpodobně budou následovat. Mnohem více žen bychom pak mohli vídat s vydáním EA Sports FC 24, které bude obsahovat více ženských klubů, navíc budou moct být v rámci Ultimate Team kombinované s muži.

Aktualizovali jsme model hráčky Nouhaïly Benziny tak, aby zahrnoval její pokrývku hlavy,

popisuje aktualizace. Jak to nakonec bude v EA Sports FC 24 se dozvíme v září, hra vyjde 29.9. na PC, PlayStation a Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama