Unikly první informace o střílečce Marathon
i Zdroj: Bungie Studio
Marathon Novinka Unikly první informace o střílečce Marathon

Unikly první informace o střílečce Marathon

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 6. 2023 14:03

Důvěryhodný insider Tom Henderson prozradil několik detailů, co asi tak čekat od extrakční střílečky Marathon, kterou nedávno oznámilo studio Bungie.

Reklama

Minulý měsíc svou novou hru v rámci PlayStation Showcase představilo studio Bungie (tvůrci Destiny). Oznámili zbrusu nový díl dávno zapomenuté série Marathon, nicméně tentokrát půjde trochu jiným směrem, Bungie se rozhodlo ve vývoj extrakční střílečky (po vzoru Escape from Tarkov či DMZ Warzone 2.0). Ke hře ale bohužel nic neprozradili a dedukovat tak můžeme jen z dost teaser CGI traileru.

První informace před pár hodinami přinesl insider Tom Henderson, který něco málo prozradil veřejnosti. Veškeré dění se má odehrávat ve světě, kde se běžně nenadýchnete, využívat tak budeme muset speciální kyslíkové bomby, nicméně ty nebudou nekonečné. Hráči si obsah láhve budou muset hlídat, pokud pomalu dochází, tak rychle s nalezeným lootem do exitu. Že je to ale brzy a chcete se ve světě zdržet? Potom budete muset najít další láhve nebo si je zakoupit v obchodě. Pozor si však budeme muset dát na další on-line hráče, ti nám mohou bombu poškodit, což znamená, že kyslík začne ubývat podstatně rychleji. V rámci poranění může dojít i na otřes mozku, což způsobí zvláštní efekt na našich obrazovkách. Chybět samozřejmě nebudou ani speciální schopnosti, Henderson zmiňuje například možnost rychlejšího plavání, menší spotřebu kyslíku nebo rychlejší oživování (nevíme jestli tím myslí self-revive či revive našeho kolegy). 

Další podrobnosti v bodech:

  • Vše odstartuje v menu, kde si vyberete misi, do které se pustíte (tento postup připomíná například hru Chernobylite
  • Na řadu přichází výběr zbraní, speciálních schopností a další výbavy
  • Následuje připojení na server
  • Po splnění misí se vracíte zpět, pravděpodobně nějakým speciálním exitem
  • Tento postup se pak opakuje pokaždé, co budete hrát

Ve zkratce, jde o tradiční postup, který můžeme znát právě z některých extrakčních her, jako právě Escape from Tarkov nebo Hunt: Showdown. tom na závěr prozradil, že Bungie chystá minimálně 3 druhy map, není však jasné, zda budou dostupné všechny ihned po vydání. Marathon prozatím nemá stanovené datum vydání, každopádně letos bychom jej neočekávali.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama