Uniklé dokumenty prozrazují, že Rockstar pracoval na GTA: Tokyo
i Zdroj: Spite.cz / Umělá inteligence
Novinka Uniklé dokumenty prozrazují, že Rockstar pracoval na GTA: Tokyo

Uniklé dokumenty prozrazují, že Rockstar pracoval na GTA: Tokyo

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 12. 2023 19:00

Proč Grand Theft Auto 5 nikdy nedostalo žádné příběhové DLC? Proč za spousty uplynulých let hráči nedostali žádnou novou hru? To prozradily uniklé dokumenty.

Reklama

Rockstar Games opět pod palbou hackerů! Na internet unikl zdrojový kód Grand Theft Auto 5, díky čemuž se veřejnost dozvídá detaily například o zrušených hrách, nebo příběhových DLC. Nejvíce nás popravdě překvapila zmínka o zrušeném GTA: Tokyo. Pojďme mrknout na detaily.

18letý hacker, který naboural počítače Rockstaru byl odsouzen k doživotí v léčebně
i Zdroj: Spite.cz / Microsoft Designer

18letý hacker, který naboural počítače Rockstaru byl odsouzen k doživotí v léčebně

Tohle se mladému hackerovi nepovedlo. Muž, jenž se v minulém roce naboural do počítačů společnosti Rockstar Games, může…

22. 12. 2023 15:30
2

Zrušená DLC a další hry

Díky právě dostupným dokumentům se dozvídáme, že společnost Rockstar Games měla zrušit několik příběhových DLC. Data konkrétně zmiňují, že GTA 5 mělo dostat expanzi, ve které bychom navštívili oblíbené Liberty City, čímž by se propojily světy GTA 4 a GTA 5. Zrušené pak byly také plánované Agent nebo nový Midnight Club, o tohle všechno jsme přišli kvůli úspěchu GTA Online.


Interní rozepře

Vzpomenout musíme interní rozepře, kdy se v roce 2014 nepohodli vysoce postavení Dan Houser a Leslie Benzies. Zatím co Benzies chtěl přijít v rámci GTA především s online prvky a zaměřením, Houser si stál zatím, že GTA zkrátka bude nadále příběhovou hrou pro jednoho hráče. A dobře udělal, GTA 5 se stalo jednou z nejlegendárnějších, nejlépe prodávaných a nejvýdělečnějších her v historii. Benzies tak z Rockstaru odešel a založil vlastní studio Build a Rocket Boy, kde aktuálně pracuje na PvP titulu MindsEye. Proč to vlastně rozebíráme? Právě odchod Benziese mohl znamenat, že se GTA 5 nikdy nedočkalo žádného příběhového rozšíření. Společně s Lesliem totiž odešlo spousty dalších důležitých lidí.

Grand Theft Auto: Tokyo

Teď už k nejzajímavější informaci. Dokumenty zmínily zrušenou hru Grand Theft Auto: Tokyo. Ve vývoji měla být někdy v letech zlaté éry PlayStation 2, nicméně po pouhých pár měsících vývoje došlo ke zrušení. Důvod se pravděpodobně nedozvíme, nicméně něco málo snad časem prozradí alespoň Obbe Vermeij, který nemá problém mluvit o bývalých hrách studia Rockstar North.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama