Unikají specifikace konzole Nintendo Switch 2, bude větší a údajně vyjde ve druhé polovině roku 2024
i Zdroj: Nintendo
Novinka Unikají specifikace konzole Nintendo Switch 2, bude větší a údajně vyjde ve druhé polovině roku 2024

Unikají specifikace konzole Nintendo Switch 2, bude větší a údajně vyjde ve druhé polovině roku 2024

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

4. 8. 2023 08:00

Po internetu kolují první údajné specifikace konzole Nintendo Switch 2. Mluví se o větším dotykovém displeji nebo SSD disku. K oznámení konzole pak má dojít ještě letos, vydání by mělo proběhnout ve druhé polovině roku 2024.

Reklama

Původní handheld Switch je tu s námi už dlouhých více než 6 let, za tu dobu se podařilo prodat téměř 130 milionů kusů, uvedla to teprve před pár hodinami oficiálně společnost Nintendo ve své finanční zprávě. Nicméně čas rychle plyne a Nintendo se musí poohlížet po další generaci. O té se mluví již několik let, nicméně poslední informace zmiňují, že bychom se konzole Switch 2 mohli dočkat už ve druhé polovině roku 2024.

Konzole Switch 2 prý bude oznámena na konci letošního roku
i Zdroj: Spite.cz

Konzole Switch 2 prý bude oznámena na konci letošního roku

Po dlouhých více než šesti letech od vydání první generace Switche, prý bude oznámen Switch 2, a to už koncem letošního roku.

1. 3. 2023 20:09

A co specifikace, bude 2. generace Switche skutečně hardwarově pokročilá tak, aby rozjela i ty nejnovější AAA hry? To aktuálně nevíme, každopádně po internetu kolují detaily například o velikosti obrazovky či SSD. Mrknout se můžete níže.

  • Displej: Původní displej měl pouhých 6,2" , vylepšená verze už byla o něco větší, 7". Druhá generace konzole znovu mírně pokročí a údajně nabídne dotykový 8" displej.
  • Velikost disku: Mluví se hned o několika verzích, přičemž ta nejlepší má nabídnout až 512 GB na SSD. Vzhledem ale k velikosti dnešních her by ani menší vytvářet nemuseli, pokud se například Call of Duty skutečně podívá na Switch 2, jak Microsoft slibuje, může jít klidně o 100 GB velkou hru.

Otázkou zůstává velikost RAM. Switch 2 pravděpodobně dostane pouhých 8 GB, není to ale v dnešní době málo? Je to však velmi pravděpodobné, společnost Nintendo bude chtít zachovat nízkou cenu konzole, využití 16 GB RAM by cenu výrazně zvýšilo. 

Nintendo Switch 2 by mělo být oznámené ještě v letošním roce, s vydáním pak počítáme v průběhu roku 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama