Ubisoft se stal terčem hackera, jde o téměř 1 TB důležitých dat
i Zdroj: Spite.cz / Copilot
Novinka Ubisoft se stal terčem hackera, jde o téměř 1 TB důležitých dat

Ubisoft se stal terčem hackera, jde o téměř 1 TB důležitých dat

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

25. 12. 2023 22:00

Hackeři si zkrátka nedají pokoj. Po Rockstar Games a Insomniac Games málem došlo i na francouzského giganta Ubisoft. Nechybělo moc, a přišel o téměř 1 TB dat.

Reklama

Nejzajímavější události posledních dnů? Rozhodně téma hackeři, kteří se podepsali jak pod masivní útok na společnosti Rockstar Games, tak Insomniac Games. A nechybělo moc, a do seznamu přibyl gigant Ubisoft.

18letý hacker, který naboural počítače Rockstaru byl odsouzen k doživotí v léčebně
i Zdroj: Spite.cz / Microsoft Designer

18letý hacker, který naboural počítače Rockstaru byl odsouzen k doživotí v léčebně

Tohle se mladému hackerovi nepovedlo. Muž, jenž se v minulém roce naboural do počítačů společnosti Rockstar Games, může…

22. 12. 2023 15:30
2

Jde o relativně novou věc, kyberútok měl proběhnout krátce po hacknutí studia Insomniac, kterému uniklo spousty interních dokumentů, ať už o zaměstnancích, tak například hratelná PC verze Marvel's Wolverine, která mimochodem koluje po internetu

Hacker málem získal skoro 1 TB dat

Nechybělo moc, a francouzský gigant mohl přijít o pořádnou nálož informací. Nicméně na poslední chvíli se technikům podařilo útok přerušit. Podle všeho, nejmenovaný hacker procházel systémy Ubisoftu více než 48 hodin! Pár informací uniklo, konkrétně se má jednat o SharePoint, Confluence a Microsoft Teams. Venku se dokonce objevily i některé screeny z těchto diskuzních aplikací, naštěstí pro Ubisoft ale nejde o nic tak zásadního, jako v případě Insomniacu či Rockstaru. Co přesně ale hacker hledal? Vše se mělo týkat Rainbow Six: Siege, konkrétně informací o uživatelích a dalších informací o hře.

Útoků na herní společnosti v posledních letech přibývá. Jak ale hackery přesvědčit, aby se něco podobného neopakovalo? Tresty, jako například kdy 18letý mladík z Velké Británie si vykoledoval prakticky doživotní psychiatrickou léčebnu, by mohly pomoct.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama