Twitch v únoru odejde z Jižní Koreje
i Zdroj: KRAFTON
Novinka Twitch v únoru odejde z Jižní Koreje

Twitch v únoru odejde z Jižní Koreje

Richard Šimáček

Richard Šimáček

7. 12. 2023 08:00

Společnost Twitch oznámila, že na konci února 2024 ukončí svou činnost v Jižní Koreji. Důvodem jsou prý moc vysoké náklady na provoz v této zemi.

Reklama

Společnost Twitch působí v Jižní Koreji se značnou ztrátou a síťové poplatky v této zemi jsou desetkrát dražší než ve většině ostatních zemí. Přestože Twitch zavedl metody, kterými se snažil náklady značně snížit, včetně omezení maximálního rozlišení streamu na 720p. To ale nestačilo na to, aby firma vykompenzovala vysoké náklady na provoz.

Dne 27. února přijdou streameři Twitche, kteří mají jako zemi svého pobytu nastavenou Jižní Koreu, o veškeré příjmy, které prostřednictvím Twitche dostávají. Všechny aktivní odběry jihokorejských kanálů budou zrušeny. Poslední výplatu od Twitche obdrží streameři 16. března.

Ředitel Twitche Dan Clancy také zveřejnil prohlášení na X a uvedl, že toto rozhodnutí Twitch “nějakou dobu odkládal”, a znovu se jihokorejským streamerům omluvil. Twitch rovněž ukončí poskytování služeb na Nintendu Switch prostřednictvím aplikace v lednu 2024. Společnost neuvedla, proč se tak rozhodla, i když je pravděpodobné, že je to kvůli tomu, že se moc nevyužívá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama