Tvůrci Baldur's Gate 3: Umělou inteligenci využijeme u našich dalších her
i Zdroj: Larian Studios
Novinka Tvůrci Baldur's Gate 3: Umělou inteligenci využijeme u našich dalších her

Tvůrci Baldur's Gate 3: Umělou inteligenci využijeme u našich dalších her

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

3. 4. 2024 08:00

Zakladatel studia Larian, Swen Vincke, se v nedávném rozhovoru nechal slyšet, že tvůrci Baldur's Gate 3 využijí v budoucnu možností umělé inteligence.

Reklama

Umělá inteligence je dlouhodobě na vzestupu a nikdo s tím nic neudělá. My se AI věnujeme poměrně často, a z našich článků jistě již víte, že je součástí i vývoje videoher. V posledních několika dnech jsme se tomu věnovali opakovaně, zejména ve spojení s Ubisoftem a společností Unity. Ta prozradila, že AI používá více než polovina herních studií.

Otázkou je, k čemu přesně ji tvůrci využívají. Zatímco někteří by rádi, aby pomáhala s nudnými částmi vývoje, jako je psaní kódu nebo generování rozhovorů mezi NPC (například Neo NPC Project od Ubisoftu), jiní by uvítali, kdyby AI dokázala vygenerovat celé světy a příběhy. Naštěstí to není případ studia Larian, které stojí za úspěchem hry Baldur's Gate 3, jež si v roce 2023 zaslouženě odneslo několik ocenění.

Baldur's Gate 3 nikdy nebude součástí Game Passu
i Zdroj: Larian Studios

Baldur's Gate 3 nikdy nebude součástí Game Passu

Baldur's Gate 3 nikdy nebude součástí Game Passu, potvrdil CEO společnosti Larian Studios, Swen Vincke. "Vždy jsme od…

18. 12. 2023 07:00

Jak to vidí Larian Studios?

Ve svém nedávném rozhovoru se šéf studia Larian, Swen Vincke, vyjádřil k využití umělé inteligence. Uvedl, že jejich studio AI rozhodně využije, ale v dobrém smyslu, a nikdo se kvůli tomu nemusí obávat o práci. Larian plánuje AI použít především ve spojení s dialogy NPC postav. Vincke konkrétně prohlásil:

“Rozhodně to nevnímáme jako náhradu za vývojáře, ale spíše jako nástroj, který nám umožňuje rozšířit možnosti tvorby. Původně jsme tento přístup zvažovali pro jednoduché NPC. U takových postav, které mají pouze několik málo řádků dialogu, není mnoho prostoru pro kreativitu - a jsem velmi rád, že to umělá inteligence dokáže zvládnout.”

A jaký názor na využití AI skrze vývoj her máte vy? Dejte nám vědět do komentářů. A pokud chcete slyšet náš názor, jsme pro, ale přesně pouze z takového hlediska, jako to vidí Larian Studios.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama