TOP 5 her, které si v roce 2024 zahrajeme zcela zdarma
i Zdroj: NEXON Games
Novinka TOP 5 her, které si v roce 2024 zahrajeme zcela zdarma

TOP 5 her, které si v roce 2024 zahrajeme zcela zdarma

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2. 1. 2024 08:00

Rok 2024 nabídne spoustu zajímavých a velkých her, chybět nebude ani několik free-to-play titulů. Vybrali jsme TOP 5 her, které dorazí zdarma ještě letos.

Reklama

Odstartoval nám rok 2024 a s ním i velmi zajímavá nabídka her. V minulém článku jsme si představili TOP 20 nejočekávanějších titulů, dnes se mrkneme na ty pravděpodobně nejlepší free-to-play hry pro letošní rok. Ubisoft připravuje minimálně dvě, další chystá Embark (tvůrci The Finals). Na své si přijdou i fanoušci extrakčních a RPG her.


XDefiant

Ubisoft / Ubisoft San Francisco
Francozský vydavatel Ubisoft bude pravděpodobně prvním studiem, které vydá svoji free-to-play hru. XDefiant, které jsme mimochodem velmi chválili, mělo původně již dorazit, na poslední chvíli se však objevily nějaké problémy a tvůrci hru posunuli na začátek letošního roku. V XDefiant se ujmeme role několika operátorů, které dobře známe z dalších Ubisoftích her. Nechybí odkaz na Far Cry, Splinter Cell nebo The Division. XDefiant má slušně nakročeno, my se zúčastnili netradičně dlouhé betaverze, když pomineme bugy, hratelnost připomíná nejlepší díly Call of Duty nebo Overwatch. Hra dorazí ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.


ARC Raiders

Embark Studios
Extrakčních her v posledné době přibývá. Rok 2024 jich nabídne až až, nicméně ARC Raiders má jednu velkou výhodu - bude zcela zdarma založena na monetizaci skinů a pravděpodobně nějakém battle-passu. Arc Raiders vzniká v dílnách tvůrců velmi úspěšné arénovky The Finals. Na hře pracují bývalí tvůrci her jako Battlefield nebo Star Wars Battlefront - a pravě druhé zmíněné hře se ARC podobá nejvíce. Ať se zaměříme na svět, nepřátele, animace nebo soubojový systém, Battlefront tam je skutečně znát. I ARC Raiders mělo dávno vyjít, nicméně bylo posunuté na letošek. Na konkrétní termín si ještě počkáme. 


The Division: Heartland

Ubisoft / Red Storm
A zase ten Ubisoft. Kromě XDefiant chystá také F2P akci The Division: Heartland. The Division dávno všichni dobře známe. První díl sklidil úspěch, druhý lehce pokulhával, vyšel zbytečně poměrně brzy a zdaleka nenabídl tak skvělou atmosféru, jako jednička. Ačkoliv Heartland vyjde brzy a patří mezi očekávanější hry, otázkou je, má co nabídnout? Prvních pár záběrů nevypadalo zrovna přesvědčivě. The Division: Heartland bude jednou z mála her, které vyjdou i na starší konzole PlayStation 4 a Xbox One.


Once Human

NetEase / Starry Studio
Velkou a prozatím ambiciózní hru chce nabídnout i čínský gigant NetEase, který se studiem Starry chystá velkou open-world, post-apokalyptickou RPG hru s prvky extrakce a “zombies”. My měli tu šanci vyzkoušet si aktuálně probíhající betaverzi, která nabízí k vidění mnoho. Ihned zjistíte, že je Once Human založené na extrakci. Hráči budou vyslání do světa plného dalších online hráčů, ale také smrtících NPC a nejrůznějších zvířat. Těšit se můžeme na stavění vlastních základen, které půjdou upgradovat. 


The First Descendant

Nexon / Nexon Games
Pátou velmi zajímavou free-to-play hrou je The First Descendant od jihokorejského studia Nexon Games. I v tomto případě půjde o extrakční střílečku z pohledu třetí osoby s velkým světem. Potěší pak především fanoušky sci-fi, ze všech zmíněných si na něm zakládá nejvíce.


Pokud ale hledáte aktuálně nějakou free-to-play hru, do které byste se chtěli pustit okamžitě, pak musíme doporučit The Finals, které vyšlo začátkem prosince, nebo Counter Strike 2. V současnosti jde o jednu z nejhranějších FPS stříleček. Na své si přijdou i fanoušci závodních arkád, již téměř rok je venku F2P verze hry Trackmania

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama