TOP 35 nejhodnotnějších herních společností současnosti
i Zdroj: Microsoft
Novinka TOP 35 nejhodnotnějších herních společností současnosti

TOP 35 nejhodnotnějších herních společností současnosti

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 4. 2024 15:00

Napadla vás někdy otázka, jaká herní společnost může být tou nejhodnotnější? Máme pro vás žebříček 35 společností, kde nechybí EA, Ubisoft, Capcom nebo CD Projekt RED.

Reklama

Zajímalo vás někdy, jaké herní společnosti mají tu největší cenu na trhu? My jsme se na to podívali detailně a přinášíme vám seznam TOP 35 nejhodnotnějších společností současnosti. Pravděpodobně nikoho nepřekvapí, že 1. místo hájí Microsoft, který provozuje nejen vlastní herní divizi, Xbox

Microsoft

Microsoft v současné době pracuje hned na několika exkluzivních hrách. Pokud bychom měli vyjmenovat tři, které vyjdou v nejbližší době, bude to parádně vypadající Hellblade 2, Avowed nebo Indiana Jones and the Great Circle. Kromě nabitého seznamu, který mimo jiné obsahuje i připravované velké značky jako Fable, Perfect Dark či Gears 6, Microsoft vlastní několik herních konzolí, nabízí cloudové hraní či Game Pass. 

Tencent

2. místo obsadil čínský gigant Tencent. Ten aktuálně pracuje na poměrně velkých hrách, zmínit musíme například Delta Force: Hawk Ops, který bude pro Evropu asi tou největší hrou letoška. Chybět nebude ani Naruto Mobile nebo akční FPS hra Arena Breakout.

Důležitou mobilní hrou ale jistě bude také Avatar: Reckoning, na kterém spolupracují s týmem Archosaur Games nebo na Project Kestrel, který vzniká v pod ambiciózním týmem Remedy (tvůrci Alan Wake či Control). Kromě videoher je Tencent známý podobně jako Microsoft výše, tím, že vlastní několik dalších služeb, jako QQ Music, QQ Messenger nebo WeChat. 

Sony

3. místo obsadila Sony Corporation. Tu z hlediska videoher známe velmi podobně stejně, jako výše vypsané společnosti. Herní studia pod Sony patří mezi jedny z nejpopulárnějších a to především díky absolutním špičkám, jako jsou The Last of Us, God of War, Horizon, Ghost of Tsushima nebo Uncharted. Kromě toho Sony vyrábí oblíbené konzole PlayStation a celou další řadu elektroniky. 

Celý žebříček

  1. Microsoft
  2. Tencent
  3. Sony
  4. NetEase
  5. Nintendo
  6. Electronic Arts
  7. Sea
  8. Take-Two
  9. Roblox
  10. Aristocrat
  11. Nexon
  12. Bandai Namco
  13. Unity
  14. Konami
  15. Krafton
  16. Capcom
  17. Kunlun
  18. Entain
  19. 37 Interactive
  20. Zhejiang Century Huatong
  21. International Games
  22. Square Enix
  23. Kingsoft
  24. NetMarble
  25. CyberAgent
  26. Koe Temco
  27. Kingnet
  28. GameStop
  29. Giant Network Group
  30. Embracer Group
  31. CD Projekt RED
  32. Ubisoft
  33. Perfect World
  34. Sega Sammy
  35. NCsoft

Žebříček sestavila organizace Companies Market Cap. Je mezi TOP 35 vaše oblíbená společnost, která stojí za nějakou oblíbenou hrou? Dejte nám vědět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama