Studio stojící za Immortals of Aveum mělo propustit až polovinu vývojářů, jen týden po vydání hry
i Zdroj: Ascendant Studios
Immortals of Aveum Novinka Studio stojící za Immortals of Aveum mělo propustit až polovinu vývojářů, jen týden po vydání hry

Studio stojící za Immortals of Aveum mělo propustit až polovinu vývojářů, jen týden po vydání hry

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

15. 9. 2023 12:00

V Ascendant Studios se propouštělo. O práci měla přijít zhruba polovina zaměstnanců. Mohl za to špatný prodej hry Immortals of Aveum a velmi nízký počet aktivních hráčů. Za nízký prodej pravděpodobně může vysoká cena hry a její velmi přehnané HW specifikace.

Reklama

Ascendant Studios, které stojí za Immortals of Aveum propustilo zhruba polovinu svých zaměstnanců, a to jen pouhý týden po vydání své debutové hry. Se smutnou informací přišel šéf Bret Robbins. Ten na Twitteru potvrdil, že o práci přišlo 45 % zaměstnanců, což je přibližně 40 lidí z původních 100. Co ale vlastně bylo důvodem? Pravděpodobně špatný prodej hry Immortals of Aveum a to navzdory tomu, že si hra v recenzích odnesla slušných 7.2 / 10.

Immortals of Aveum nejspíše zabily velké hardwarové nároky, podle serveru The Verge mělo dostupnou doporučenou sestavu pouze 9 % hráčů. Jen připomeňme, že minimální požadavky vyžadovaly RTX 2080 Super nebo RX 5700XT, což dnes stále není zvykem. Studio bude nadále pokračovat ve vývoji AAA her na Unreal Engine 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama